Jossu kaeraküpsised ja küpsise-šokolaadikook issile

Esileht / Määramata / Jossu kaeraküpsised ja küpsise-šokolaadikook issile

Õiendan võla lapse ees. Poja lubas ühele sõbrale kaeraküpsiste retsepti ja mina lubasin oma blogi vahendusel aidata. Ja lapsele antud lubadus on püha.
Tegelikult tuli minu keskmisele pojale kaeraküpsiste tegemise mõte sõbral Kadil külas käies, kes tegi meile hästi maitsvaid šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsiseid Inglise kooli kokandustunnis jagatava retsepti järgi. Kadi retsepti järgi tehtud küpsised tulevad järgmisena tegemisele.

Aga Jossu tahtis natuke omamoodi teha ja nii sai tema versioon selline:
2 muna, lahtiklopituna
75 gr võid sulatatuna
pool klaasitäit (muskovaado) suhkrut
2-2,5 klaasitäit kaerahelbeid
veidi riivitud sidrunikoort
1/2 tl vanillisuhkrut
1,2 tl soola
paar supilusikatäit jahu
Klopi munad lahti, lisa munadele suhkur ning sulatatud või (või peaks olema veidi jahtunud, muidu võib tulemuseks omletine kaeraküpsis tulla). Lisa veidi jahu (seob küpsisemassi kokku) ning soola ja sidrunikoort. Kõige lõpus sega sisse kaerahelbed. Pane algul 2/3 kogusest ning lisa siis kaerahelbed osade kaupa, vahepeal segades, et tuleks kokku parajalt paks ja vormitav tainas.

Küpsisemeister ise

Vormi kahe märjaks tehtud lusikaga parajad küpsiseportsud ja küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit.

Lisaks sellele valmistasid vanemad poisid issile sünnipäevaks digestive küpsistest šokolaadikattega koogi, mis küpsetamise asemel vajab vaid veidi aega jahedas hoidmist. Lihtne, maitsev, üsna tervislik – igati sobiv idee nii lastele kui ka suurtele, kui tahaks veidi maiustada.

Vaja läheb ca 200 gr purustatud Digestive küpsiseid, peotäis rosinaid, 3 spl tumedat suhkrusiirupit, 2 spl kakaod, 100 gr sulatatud võid, 100 gr sulatatud tumedat šokolaadi.
Purusta küpised nii, et sisse jäävad ka veidi suuremad tükid. Seda küpsisepuru sulavõiga, lisa suhkrusiirup, kakao, rosinad ja suru segu võitatud vormi. Mätsi tugevalt ühtlaseks massiks. Sulata šokolaad veevannis ning kalla küpsisesegule peale. Jäta umbes tunniks jahedasse. Lõika parajad tükid ja maiusta!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.