Maroko vürtsidega riisiroog

Esileht / Määramata / Maroko vürtsidega riisiroog

/prindi retsept/
Mahedalt vürtsikas riisiroog, kus tooni andmas Maroko köögi tüüpi vürtsid. Valmistuskäik on üsna lihtne ja põhiline maitse kogu toidule tuleb kana ja krevettide marineerimiseks kasutatud maitseainetest. Olen täheldanud, et seda tüüpi toit on sageli laste lemmikuks – parajalt magus ja mahe.





Vaja läheb:
3 kana rinnafileed (lõika filee esmalt pikkupidi kolmeks ja siis ristipidi väiksemateks kuubikuteks)
1 tl jahvatatud punast tšillipipart
1 spl kuivatatud koriandrilehti
1 spl magusa paprika pulbrit. Võimalusel kasuta suitsutatud paprikat
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
3 küüslauguküünt
1 suure sidruni mahl
200 gr pikateralist või basmati riisi
300 gr kooritud tooreid hiidkrevetisabasid
Oliiviõli
0,5 l kanapuljongit
Serveerimiseks laimisektoreid





Sega omavahel tšillipipar, koriandrilehed, magus paprika, küüslauk, vürtsköömned ja sidrunimahl. Sega pool saadud segust kanafilee tükkide sekka, teine pool hiidkrevetisabadega. Jäta umbes pooleks tunniks marineeruma.
Kuumuta 2 spl õli suurel pannil ning kalla õli sisse riis. Kuumuta veidi aega madalal kuumusel, kuni riisiterad muutuvad läbipaistvaks. Kalla osade kaupa juurde puljong, enne lase eelmisel puljongil riisi sisse absorbeeruda. Niimoodi kalla riisile peale peaaegu kogu puljong (jäta umbes 1/5 alles).
Teisel pannil kuumuta 2 spl õli ning keskmisel kuumusel prae kanatükid igast küljest läbi. Lisa riis ning ülejäänud puljong. Lase vaiksel tulel küpseda, kuni riis on pehme ja kana läbiküpsenud.
Kuumuta eraldi pannil 1 spl õli ja prae umbes 2 minutit mõlemalt poolt hiidkrevetisabasid. Sega kana- ja riisisegule juurde.
Serveeri koos laimisektoritega.


Retsept ilmus Oma Maitse 2011 jaanuarinumbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.