/prindi retsept/
Üks hästi lihtne ja samas võrratult maitsev toit avokaadost. Meie hetke lemmik – värskelt küpsetatud sooja leivaga on täiesti vastupandamatu. Hea on avokaadovõi juures veel see, et ka külmkapist võetuna on ta piisavalt pehme, et kohe leivale määrida. Avokaado kreemjas olek ja mõnus värske maitse sobib määrdeks ideaalseks.
Vaja läheb (kogused on kõik orienteeruvad):
50 gr toasooja võid
1 küps avokaado, kivi ja koor eemaldatud
2 küüslauguküünt hakituna
ohtralt hakitud maitserohelist (petersell, murulauk, till, roheline sibul)
meresoola
sidrunimahla (avokaado kipub õhu käes pruuniks tõmbuma, sidrunimahl aitab seda vältida)
Mikserda kõik koostisained kokku ja valmis ta ongi.
Või saad asendada ka toorjuustu või kui tahad eriti kohevat tulemust, siis vahustatud vahukoorega (või toorjuustu-vahukoore seguga).
Vasta