Haugimari

Esileht / Määramata / Haugimari

Taaskord pean tegema kummarduse Sadamaturu suunas, kus nädala algusepoole läbi astudes täitsa kogemata komistasin kalaletis pakutava haugimarja otsa.
Soolatud haugimarja ei olnud ma enam tea kui kaua saanud ja loomulikult tõin korraliku kotitäie ehk ca 300 gr haugimarja (siinkohal peatuksin veel hinnal- kogu see kotitäis maksis vaid 1.50!) endale koju.
Meie selleaastasel EV aastapäeva pidulaual oli haugimari kindlalt kõigi lemmikamps.

Haugimarja puhul tuleks veel teada seda, et merekala mari on ohutu, kuid jõekala mari tuleks igaks juhuks paari päeva jooksul sügavkülmas läbi külmutada (parasiitide oht).
Edasi tometasin marjaga nii: kallasin kuuma vee (NB! mitte keeva, temperatuur peaks olema alla 80 C) marjale peale ja segasin veidi. Nokkisin kahvli ja näppude abil  kuumas tükki tõmbuvad marjakesta kilejad tükid marjamassi seest välja. Hakkisin suure sibula hästi peeneks ning segasin marja sisse. Lisasin veel ca 1,5-2  tl jahvatatud meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Siis mari külmkappi ja järgmisel päeval on tõeliselt maitsev röstsaia kate valmis.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.