After Eight mõjutustega toorjuustukoogi talvine variant

Esileht / Määramata / After Eight mõjutustega toorjuustukoogi talvine variant

/prindi retsept/
Tegelikult tegin (küll märkimisväärsete mugandustega) SEDA kooki.

Kuna värske münt on hetkel veel helesinine või pigem siiski heleroheline unistus ja paari oksa kaupa kergelt mündilõhnalist talvist kraami ei pea vajalikuks osta, siis sai panustatud oma aias kasvanud kuivatatud mündile. Mündivarsi on mul kuivatatuna veel päris suur hulk tarvitamata ja isegi krõbekuivana annab münt väga aromaatset ja tugevat maitset. Minu aias kasvav mündisort on eriti tugeva maitse ja aromaatsusega. Ja see meeldib mulle 🙂

Tulemus jäi väga maitsev ja mõnusalt mündiselt jahutav ka talviste algainetega. Retseptis asendasin koogi põhja Digestive küpsiste põhja šokolaadiküpsistega ja asendus tegi koosluse ainult paremaks.
Täpsemalt väljendudes läheb selle koogi jaoks vaja:
1 pakk šokolaadiküpiseid (neid tavalisi kandilisi,kas Kalevi või Selga vm)
50 gr võid
Purusta küpsised köögikombainis täiesti peeneks, lisa sulatatud või, sega ja suru 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Koogivormi põhi kata eelnevalt küpsetuspabriga.
Vahekiht:
3 L suurusega muna
800 gr toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 dl väga kanget piparmünditõmmist
100 gr peeneks hakitud tumedat šokolaadi
2 spl tärklist
Kalla mündile vett niipalju, et lehed oleksid kaetud ning lase keema tõusta. Lase veidi aega keeda ja jäta siis tõmbama. Koogile lisamiseks kurna tõmmis läbi sõela.
Vahusta mikseri või köögikombainiga munad suhkruga. Lisa toorjuust ja sega hoolikalt läbi. Lisa ka piparmünditõmmis, tärklis ja šokolaad. Sega kõik läbi ja kalla koogivormi aluskihi peale. Küpseta 180 kraadi juures ca 1 tund 20 minutit. Lase koogil jahtuda.

Katte jaoks
100 gr tumedat suure kakaosisaldusega šokolaadi
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl hästi kuivatatud münti hästi peeneks pudistatud (mina teen seda näppude vahel)

Sulata vesivannil šokolaad ja kalla ühtlase kihina jahtunud koogile.
Purusta näppudega kuivatatud münt ning seda vaniljesuhkruga. Raputa mündisuhkrut veidi koogile ning lase jahtuda, kuni šokolaad on tahenenud.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.