Mango-jogurtijäätis. Figuurisõpradele jahutuseks

Esileht / Määramata / Mango-jogurtijäätis. Figuurisõpradele jahutuseks

Veidi kergem variant jäistest maiustest on jogurtist valmistatud jäätis. Kerge ja jahutav troopilise mango maitsega jogurtijäätis on kaunilt kuldkollane ning särtsu annab jäätisele juurde laimimahl. Mango asemel võib kasutada ka küpsete virsikute, aprikooside või muude päikeseviljade püreed. Kerge ja tervislik maius, mis sobib hästi rannahooaega.

Vaja läheb:
700 ml paksemat jogurtit (kui võimalik, eelista Kreeka jogurtit, mis on hästi paks ja kreemine)
1 dl suhkrut
450 gr mangopüreed (East End on konkurentsitult parim)
1 laimi mahl ja riivitud koort
Sega jogurt suhkru ja mangopüreega. Lisa värskelt pressitud laimimahl. Kalla jäätisenõusse ja lase ca 1 tund sügavkülmas jahtuda. Kalla segu jäätisemasinasse ning valmista jäätis lähtudes masina tööjuhendist. Jäätisemasina puudumisel vahusta käsimikseriga jäätisemassi iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011 aasta juunikuises numbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.