Šokolaaditäpiline mündijäätis

Esileht / Määramata / Šokolaaditäpiline mündijäätis

Õhetavalt mündine jahutav jäätis, millel tumedast śokolaadist täpiline muster – kas saab olla suurepärasemat maitseduot. Eriti tugeva mündimaitse saab kodumaisest ja suviselt mahlasest piparmündist ning selle rohelise ürdi lisamisega ei tasu koonerdada.

Vaja läheb:
6 dl värskeid mündilehti
200 ml piima
500 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
6 munakollast
100 gr tumedat śokolaadi
näpuotsaga soola
Esmalt valmista münditõmmis. Selleks sega kastrulis 200 ml piima ja 200 ml vahukoort, pane sinna sisse mündilehed ning kuumuta segu kuni see hakkab aurama, kuid ära keeda. Jäta tõmmis kaane alla umbes tunniks tõmbama.
Kalla suuremasse potti ülejäänud koor. Kurna sinna sisse läbi sõela ka münditõmmis. Suru lusikaselja või käega kogu vedelik müntilehtedest välja. Lisa sool ja suhkur ning kuumuta, kuni need on lahustunud. Tõsta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.

Eralda munakollased munavalgest ning sega munakollased lahti. Tõsta mõned lusikatäied sooja kooresegu munakollaste hulka ja sega läbi. Ole ettevaatlik, liiga kuuma koore puhul võivad munakollased tükki tõmmata. Sega munakollased koorega läbi ning kalla siis need potti kooresegu sisse. Aseta pott tulele tagasi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades seni kuni segu veidi pakseneb. Paksus peaks olema selline, et lusikaseljale jääb kiht kooresegu ja näpuga üle lusikaselja tõmmates jääb tõmbamise jälg koorese segu sisse näha. Kui sul on olemas termomeeter, kasuta seda. Koore-munakollase massi temperatuur peaks olema 77 kraadi. Kohe, kui segu hakkab paksenema, tõsta pott tulelt. Võid hoida pliidi kõrval ka jäise veega anumat, kuhu saab kiiresti poti sisse tõsta, et takistada munakollase tükkitõmbamist.

Paksenenud kooresegu kalla jäätisevormi ning pane paariks tundi sügavkülma. Haki śokolaad väikesteks tükkideks. Võta tahenenud jäätisesegu sügavkülmast välja ja pane jäätisemasinasse. Lisa hakitud śokolaad. Jäätisemasina kasutamise puhul lähtu masina kasutusjuhendist.

Valmis jäätis pane jällegi jäätisenõusse ning sügavkülma.

Jäätisemasina puudumise korral sega sügavkülmast võetud massi sisse śokolaad ning vahusta jäätist käsimikseriga iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011 juunikuises numbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.