Siidiselt koorese täidisega kanapirukas porru ja paprikaga

Esileht / Määramata / Siidiselt koorese täidisega kanapirukas porru ja paprikaga

See on nüüd
selline kanapirukas, mis meil levinud pirukafilosoofia taustal on justkui tagurpidi. Kreemjas
koorene kanatäidis laiutab ahjuvormi põhjas ning tainas on sätitud pirukale kaaneks peale.
Selline pirukavalmistamise moodus on tegelikult väga levinud ja eelkõige
ingliskeelses maailmas.

Soolase täidisega erinevaid pie-tüüpi küpsetisi süüakse põhitoiduna meie mõistes prae asendajana. No ja tegelikult ongi siin rikkalik kana-köögiviljakaste ju täidiseks, mis igati toitev ja korralik roog. Tainast valmistatud kaas aitab küpsemise ajal mahlasust
hoida. Lisaks sellele
annab see võimaluse näiteks eelmise päeva ahju- või grillkana jäägid mõnusalt ja maitsvalt
uuele elule äratada. Koostisainete osas võib olla üsna loominguline: kes
soovib, lisab köögivilju, kes erinevaid ürte. Porru ja paprikalisandiga kaste
on aga kui loodud kana jaoks ning singi ning koore toel muutub ka muidu üsna
kuiv kanafilee väga nauditavaks. Kanapiruka võib edukalt valmistada ka
väikestes portsjonvormides, kus igale sööjale siis oma väike vormitäis pirukat
on ette nähtud.
Vaja läheb:
2 keskmist
broilerifileed tükeldatuna
150 gr
peekonit ribadena
Suurem porru
(valge ja heleroheline osa) ribadena
1 suurem või
2 keskmist paprikat ribadena
1 sibul
hakituna
2
küüslauguküünt hakituna
Võid ja õli
praadimiseks
2 spl jahu
200 ml
35%-list koort
2 spl
sinepit
Hakitud ürte
(tüümiani, tilli, rosmariini)
500 gr
lehttainast
Muna
määrimiseks
Hauta keskmisel
kuumusel sibul õli või õli/või segus klaasjaks. Lisa küüslauk ja peekoniribad
ning kuumuta läbi. Järgmisena lisa pannile porru ja paprikaribad, hakitud
ürdid, sinep ning tükeldatud kanafilee.
Kuumuta kergelt läbi mõne minuti jooksul. Lisa jahu ja prae kergelt läbi. Kalla
peale koor ning lase pidevalt segades keema tõusta, et kaste pakseneks.
Vajadusel reguleeri kastme paksust vedelikku (puljongit) lisades. Kaste peab
jääma kreemjas ning mitte paksema konsistentsiga kui hapukoor (kaste peaks
valguma ise laiali).
Kalla
kana-köögivilja kaste ahjuvormi. Rulli lehttainast ahjuvormi suurune plaat.
Lõika plaadi keskele auk, et küpsemise ajal aur välja pääseks. Soovi korral
nikerda ülejäänud tainaribadest ka kaunistused. Määri ahjuvormi ääred munaga
ning aseta tainast koorese kanakastme peale. Suru taina ääred kahvli abil
ahjuvormi äärte külge, aseta tainale kaunistused. Määri tainas lahtiklopitud
munaga ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni tainas on
kuldpruun.
Retsept ilmus ka Rannamõisa linnuliha blogis.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.