Jõulud Erikaga ehk vana hea tuttav pehme piparkoogina

Esileht / Määramata / Jõulud Erikaga ehk vana hea tuttav pehme piparkoogina

On kaks aegumatut klassikut tordipulbrit, mis on riigikordade vaheldumisele ja turumajandusliku kaubakülluse pealetungile vankumatult vastu pidanud. Need on vanad head tuttavad Juubeli ja Erika. Esimene kogunud kuulsust kihilise kohupiimakoogi koostises ja teise puhul on saanud ajalooks kohupiima kirsikook. Mõnusad mõlemad.

Erikale on aga võimalik väikeste lisanditega kaunis jõulurüü anda. Tegelikult on see pehme piparkook lihtsaimast lihtsaim. Kokkusegamise ja ahjulükkamise vaev. Tulemuses samas pettuma ei pea, korralikult vürtsikas ja mahlane pehme piparkook on igati pühedeaja vääriline tulemus. Minule meeldib neile tordipulbritele alati sisse segada ka kohupiima – tulemus saab mõnusalt mahlane.

Vaja läheb selle lihtsa pehme piparkoogi valmistamiseks:
1 pakk Erika tordipulbrit
2 tl piparkoogimaitseainet
1 tl pomerantsi maitseainet (Meiral on olemas)
300 gr kohupiimapastat
2 spl kakaod
1 dl õli
1 dl vett või piima
Sega kõik koostisained kokku. Moodustuma peaks paks, kuid segatav tainas. Kui tainas tundub liiga paks, lisa veel vett. Kalla tainas õliga määritud keeksivormi ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 35-40 minutit.
Küpsust kontrolli tikuga – kooki lükatud tikk peaks jääma puhtaks.
Võta pehme piparkook ahjust välja ja lase jahtuda.

Glasuur sega kokku ca 150-200 grammist toorjuustust, mis hõõru esmalt pehmeks. Lisa sinna 1 tl vaniljesuhkrut ja paar supilusikatäit suhkrut. Pehmenda kas hapukoore või paksu Kreeka tüüpi jogurtiga. Määri jahtunud koogile. Peale saputa nonparelle, strössleid, hakitud pähkleid või muud meelepärast.

Naudi jõuluküünalde valgel ja parimate seltskonnas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.