Kana tomatikastmes ja parmesanikatte all

Esileht / Määramata / Kana tomatikastmes ja parmesanikatte all

See on hästi mõnus ja lihtne argipäevaroog, mis maitseb imehästi vaatamata sellele, et väga suurt pingutust toidu valmistamine ei nõua. Samas on tomati ja juustuse kastme sees küpsenud kanaliha lausa sõltuvust tekitavalt maitsev.

Tavaline on see, et hiljem riisutakse ka ahjuvorm saiatükkidega puhtaks, kuna kogu kaste on lihtsalt liiga maitsev, et ennast korrale sundida. Ja minu jaoks on jackpot ka see, et seda toitu söövad kõik pereliikmed (uskuge, kui kolm erineva maitseelistustega last vahel ühel nõul on, siis on see toiduvalmistaja jaoks ikka suurpäev küll!)

Vaja läheb:
6 kondita ja nahata broilerikintsu
2-3 küüslauguküünt
500 gr tomatikastet
1 tl soola
1 spl suhkrut
Peotäis värskeid basiilikulehti
100 gr mozzarella juustu
50 gr parmesani juustu
Oliiviõli
Musta pipart
Kui soovid tugevamat tomatimaitset, lisa paar supilusikatäit kontsentreeritud tomatipastat
Kuumuta keskmisel kuumusel oliiviõli. Lisa hakitud küüslauguküüned ja hauta kiirelt läbi. Lisa tomatikaste (võid kasutada ka purustatud tomatikonservi, seda arvesta siis 400 grammine purk), tomatipasta, sool, suhkur ja jahvatatud musta pipart ning hauta vaiksel tulel aeg-ajalt segades ca 15 minutit, kuni kaste on paksenenud ning maitsed intensiivistunud. Sega juurde värsked hakitud basiilikulehed.
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Samal ajal kuumuta teisel pannil veidi oliiviõli ning prae broilerikintsusid paar minutit mõlemalt poolt. Tõsta ahjunõusse. Kalla kanakintsudele peale tomatikaste, pudista peale mozzarella ning puista peale riivitud parmesan. Nirista peale veel oliiviõli.

Küpseta umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud. Valmis vormile puista peale veel värskeid basiilikulehti

Retsept ilmus ka Rannamõisa blogis.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.