Rabarberi-maasika ja toorjuustu täidisega kook

Esileht / Määramata / Rabarberi-maasika ja toorjuustu täidisega kook

Kaunis värvimäng ei ole selle koogi ainuke tugevus.
Silmailule lisaks pakub hõrgutav kevadine kook ka suurepärast maitsekooslust.
Täidises kokku saavad hapukas rabarber, magus maasikas ning vürtsine Vana
Tallinna liköör vaheldumisi koorese ja täidlase toorjuustuga – vastu panna
sellele kooslusele ei ole lihtsalt võimalik ja kohvilaua staari staatus on
garanteeritud. 
See geniaalne kooslus jäi silma aprillikuisest Delicious ajakirjast ja tugevalt eestindatud ning veidi lihtsustatud versioon Kalevi küpsiste ning Vana-Tallinna lisamisega nii põhjale kui täidisele saigi teoks tehtud. 
Oli tõeliselt mõnus!
Põhi:
180 g Kalevi vaniljeküpsiseid
50 g võid
50 ml Vana Tallinna kreemlikööri
Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega purustatud
küpsised võiga ja kreemlikööriga ning suru saadud mass küpstuspaberiga kaetud
lahtikäiva koogivormi põhjale.  Aseta
külma.
Toorjuustutäidis:
600 g toorjuustu (toasooja)
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 spl maisitärklist
Sega toasooja toorjuustu sisse suhkur, vaniljesuhkur ja siis
ükshaaval munad. Viimasena sõelu sisse maisitärklis ning sega kuni mass on ühtlane
Rabarberi-maasika täidis:
200 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit (kevadised noored
rabarberid võivad koorimata jääda)
200 g tükeldatud maasikaid
50 ml Vana Tallinna likööri
2 spl maisitärklist
1 dl suhkrut
50 g võid
Tõsta potti rabarber, maasikad, Vana Tallinna liköör ja
suhkur. Keeda vaiksel tulel ca 10 minutit kuni rabarber hakkab lagunema.
Püreeri saumikseriga. Sega paar lusikatäit saadud massi maisitärklisega ning
kalla saadud segu siis potti tagasi. Pidevalt segades kuumuta, kuni segu
pakseneb. Sega juurde või. Kata toidukilega ning lase
jahtuda.
Kalla koogivormi küpsisepõhja peale vaheldumisi
toorjuustutäidist ja rabarberi-maasika täidist. Sega mõne liigutusega täidised
omavahel segamini.
Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni kook on kuldne
ning kergelt veel võbelev. Lase jahtuda paotatud uksega ahjus. Serveeri
jahtunult.
Retsept sündis koostöös Liviko ja Vana Tallinnaga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.