Värske kartuli salat kilu, vutimunade ja fenkoliga

Esileht / Määramata / Värske kartuli salat kilu, vutimunade ja fenkoliga

Ja seegi retsept on päris suvisest Toit ja Trendi numbris. Nii lihtne ja samas nii toimiv kooslus, et patt oleks jagamata jätta. Sellest, kui ilusti omavahel kartul ja fenkol sobituvad sain aimu Leib restos. Nüüd kohtuvad sageli minu taldrikus need kaks maitsvat tegelast. 
Värske suvine kartul on tõeliselt hõrk pala niisamagi süües,
kuid võrratuks salatiks vormub ta ka üsna lihtsa vaevaga. Värskele kartulile
tuleb lisada vaid mõned salatikomponendid, mis moodustavad kokku üllatavalt
hästi toimiva koosluse. Fenkol ehk apteegitill on muide kartulisalatisse kui
loodud.
Vaja läheb:
300 g värskeid koorega keedetud kartuleid
100 g vürtsikilu fileed
6 keedetud vutimuna (keetmisaeg 2-3 minuit)
1 keskmine fenkol
1-2 värsket soolakurki
Rohelist sibulat
Majoneesi*
Hapukoort
Soola ja pipart
Soovi korral värsket redist, kappareid, tilli vms
Lõika kartul umbes poole sentimeetristeks poolratasteks.
Vutimunad koori ja lõika pooleks. Fenkol lõika neljaks ning igast veerandist
lõika ristipidi õhukesed ribad. Soolakurk lõika seibideks. Aseta kõik
salatikomponendid kaussi. Sega salatikastme jaoks majonees ja hapukoor endale
soovipärases vahekorras. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Sega salatikaste ülejäänud ainetega. Serveerimiseks puista
peale hakitud rohelist sibulat.
*Väga maitsva tulemuse saab omatehtud majoneesiga. Selleks
sega 1 munakollane, 1 tl sinepit, 1 tl veiniäädikat, sool ja pipar ühtlaseks
massiks ning hakka pidevalt segades tilkhaaval lisama õli, mida selle koguse
jaoks kulub 150 ml. Sobib nii oliivi-, päevalille kui ka rapsi- vm õli. Õli
tuleb majoneesi sisse niristada peenikese joana ning kogu aeg kontrollides, kas
mass ühtlaselt emulgeerub. 
Retsept ilmus 2012. aasta suvises (juuli/august) Toit ja Trend ajakirja numbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.