Muskaatkõrvitsa-kana-kookospiima karri Goa moodi

Esileht / Määramata / Muskaatkõrvitsa-kana-kookospiima karri Goa moodi

See imelihtne ja samas hästi maitsev karri on sündinud mitme asjaolu kokkusattumisel – kodus oli lahtilõigatud muskaatkõrvits, samalaadne karri oli saanud juba kogu pere lemmikuks ja oli vaja midagi hästi kiirelt valmistada.

Mugavustoit on see kindla peale, sest rikkalik pada valmib mõnekümne minutiga. Lihtne ja üsna taskukohane ka. Meie pere puhul on boonuseks see, et söövad seda hea meelega kõik, ka kõige pirtsumad.
Retsepti algallikat isegi ei mäleta, sest juba mõnda aega segan selle karri mälu järgi kokku. Niipalju on meeles, et tegemist peaks olema Goa piirkonna toiduga, mis nüüdseks on küll päris palju muteerunud. Seni olen teinud seda karrit ilma kõrvitsata, aga värske sügislisand õigustas ennast igati.

Kana marineerimise jaoks läheb vaja:
2-3 suuremat kanafileed või broileri kondita ja nahata kintsu, tükeldatuna
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud paprikapulbrit
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud koriandrit
veidi sidrunimahla
veidi soola
veidi jogurtit vm hapendatud piimatoodet
1 tl tšillihelbeid (neid lisan siis, kui laua ääres on kõik tulise maitse sööjad ja talujad, meie pere noorim on veel veidi tõrges tšilli suhtes, seega lisame teravust alles igaühe taldrikul tšillikastmega)
Sega omavahel vürtsid ja sool, lisa sidrunimahl ning niipalju jogurtit, et moodustub ühtlane pasta. Sega vürtspasta kanatükkidega ja lase marineeruda umbes 30 minutit, aga võib ka rohkem.
Karri jaoks läheb vaja:
Õli
Võid
2 sibulat hakituna
3 küüslauguküünt hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
1 purk kookospiima (400 g)
500 g tükeldatud muskaatkõrvitsat
hakitud peterselli ja/või koriandrit
musti seesamiseemneid
Kuumuta pannil õli ja või segus keskmisel kuumusel sibul ingver ja küüslauk. Hauta mõned minutid, kuid jälgi, et kõrbema ei läheks. Lisa marineerunud kanatükid ning kalla kogu marinaad ka pannile. Prae kergelt läbi kanatükke segades. Lisa kuubikuteks lõigatud kõrvits, kalla peale kookospiim ning hauta, kuni kõrvits ja kana on pehmed.
Viimasena lisa mustad seesamiseemned (need võib ka ära jätta) ning raputa peale hakitud koriandrit või peterselli. Serveeri aurutatud basmati riisiga.


Paleoretsepti puhul kasuta selitatud võid ning suhkru asemel mett. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.