Šokolaadised muffinid vaarikase vahuga emadepäevaks

Esileht / Määramata / Šokolaadised muffinid vaarikase vahuga emadepäevaks

Sel pühapäeval ees ootav emadepäev on selline päev, kus sobiks lauale panna midagi isevalmistatut. Eriti armas, kui meistri käed on olnud pisikesed, ümmargused, veidi kohmakad, aga tegemisrõõmust tegusad.
Olen ikka jõudumöödi oma lapsi proovinud kööki tegustema ahvatleda. Ilmselgelt tuleb välja, kes lastest ise ka kokkamispisikust veidi nakatunud on ja kes esimesel võimalusel jalga laseb. Ja tegelikult jääb ka leige huviga lapse puhul alati alles lootus, et kui ta kunagi saab köögis ise toimetada ilma ema pideva õpetamiseta, siis ehk tekib ka elavam huvi. Mina esindan ise, muide, just seda koolkonda, kes tahtis juba lapsena ise ja üksinda katsetada ja kööki ründasin tavaliselt siis, kui ema kodus ei olnud.

Igal juhul on meie pere noorim üsna entusiastlik köögiabiline. Sageli tuleb kööki ka ilma kutsumata, lohistab aga oma tooli jälle pliidi juurde ja siis tahab toimetada. Pastakeeduveele soola ja pastaroale Parmesani peab alati ise lisama ja igasugused nupulevajutused on ka tema pärusmaa. Hästi armas on tema tõsiasjalikke toimetusi jälgida.
Sama väikese entusiastliku abilisega koos ja emadepäeva eel sai tehtud mõnusaid šokolaadiseid muffineid. Muffinitele vaarikavahuse mütsikese tegemine oli täies mahus nelja-aastase abilise töö ja ta sai sellega suurepäraselt hakkama. Muus osas aitas ilusti kuivaineid segada ja mune suhkruga vahustada. Mul oli kohe tükk maad kergem 🙂

Muffinite jaoks on vaja:
2 muna
150 g suhkrut
150 g jahu
2 kuhjaga sl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1/2 tl vanillisuhkrut
150 ml piima
150 g võid
100 g  tumedat šokolaadi hakituna (hea oleks vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega)
Katte jaoks:
200 ml vahukoort
100 g kohupiimapastat
maitse järgi suhkrut
kuivatatud vaarika pulbrit roosa värvi jaoks
Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega teises kausis kokku jahu, kakaopulber, sool ja küpsetuspulber. Sulata kastrulis või ja tükeldatud šokolaad. Sega omavahel kokku piim ja kuivainesegu ning lisa siis sulanud või-šokolaadisegu. Viimasena lisa vahustatud munad. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes kuni ühtlase massi tekkimiseni. Jaota tainas muffinivormidesse (täida tainaga 2/3 vormist) ning küpseta ahjus 25-35 minutit. Küpsust kontrolli puidust tikuga. Küpsenud muffinid oleks hea asetada jahtuma jahutusrestile.
Katte jaoks vahusta vahukoor paari supilusikatäie suhkruga ning lisa siis kohupiimapasta ning vaarikapulber. Sega kõik ühtlaseks.
See muffinite viimistlemise protseduur on midagi sellist, mille võib täielikult lastele usaldada. Ise olen vahel pritskotti kasutanud, aga minu kogemus näitab, et väikestele inimestele on keeruline üheagselt kreemi täis torus massi ühtlaselt alla suruda ja samas mustreid joonistada. Iga-aastane piparkookide kaunistamine on üks paras jauramine pritskottidega, mille ülemisest servast hakkab glasuuri välja litsuma.

Sel korral oli meil tööriistaks kaval Lékué tordiprits Home Decorist, mille kasutusmugavus on just lastele jõukohane ja sobiv. Nagu ka piltidelt näha, sai nelja-aastane abiline hakkama nii tordipritsi täitmisega kui ka hiljem kreemi pritsimisega. Nüüd tuleb mul ainult pea iga päev pikki vaidlusi pidada, et iga toitu me selle pritsi sisse küll ei topi ja mõned söögid võib kohe taldrikule tõsta 🙂
Kui eelmises postituses oli hea uudis see, et selle blogi lugejatele on Home Decori veebipoes (homedecor.ee) kogu kaup märksõnaga “isetehtud” sisestamisel 15% soodsama hinnaga, siis nüüd on veelgi parem uudis see, et kõik Lékué silikoonist nõud ja tarvikud sh ka sama tordiprits  on emadepäevani veebipoest tellides 20% soodsama hinnaga. Selleks tuleb tellides voucheri koodiks sisestada “ema”. Kaup peaks tellimuse eest internetipangas makstes kohale jõudma juba järgmisel päeval. Nii et kui emadepäevaks  kingiideid napib, siis sellised nutikad lahendused sobivad hästi kingimuret lahendama. Sama soodushind kehtib ka terriini- ja keeksivormile, millest kirjutasin lähemalt SIIN.

Nüüd jääb üle vaid loota, et emadepäevaks mõned nurmenukud leiab. Meil iga-aastane traditsioon, et lilled tuleb igal lapsel ise noppida ja tavaliselt käime nurmenukke korjamas. Selle aasta hiline kevad sunnib tradistioone rikkuma, aga eks otsime sel aastal hoopis sinililli 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.