“Üks-kaks-kolm” rabarberikook. Või rabarbrikook

Esileht / Määramata / “Üks-kaks-kolm” rabarberikook. Või rabarbrikook

Vahel on kiired ajad. Päevad ja nädalad kaovad märkamatult käest, nii et järjekordsel reedel tardud korraks, et imestada taas kord nädala möödumise üle. Lükkad aga tegemist ootama jäävad asjad järgmisesse esmaspäeva, need, mida saad ise teha, proovid nädalavahetusega korda sättida ja tormad edasi. Pere toidulaud on ka kuidagi fantaasiavaeseks kuivanud ja poest kiirelt valmivaid õhtusöögi komponente kärusse kuhjates vaatad ärevalt ringi, et keegi, kes sinu toidufilosoofiat teab ning tunneb, ei satuks seekord nägema. Kolmekihilistest kookidest ja muudest kööginikerdustest ei tasu hetkel rääkida.
Õnneks terendab silmapiiril juba veidi rahulikum aeg ja tegelikult tõded ikka ja jälle, et kui tegeled asjadega, mis sulle PÄRISELT korda lähevad, siis tegelikult hing sees laulab ja energiat jagub eneselegi üllatavas koguses.
Et aga pere rabarberihooajal päris koogita ei jääks, on mul selline kiire ja lihtne koogiretsept varuks, mille valmistamisele minev aeg…. ei ole lihtsalt märkimisväärnegi 🙂

Huvitav on veel see, et taaskord lööb lihtsus. Minu suhteliselt ärahellitatud pere suudab seda kõige lihtsamat ja koogimat kooki süües alati õhata, et: niiii hea! tohib ma võtan ühe tüki veel.

Lihtsa rabarberikoogi jaoks läheb vaja:
2 muna
2 dl suhkrut
120 g võid, sulatatuna ja jahutatuna
0,5 tl jahvatatud nelki (selle idee näppasin Ants Uustalult, kes marineeris rabarberit nelgiga. Põnev ja toimiv kooslus)
1 tl kaneeli (soovi korral)
3 dl pannkoogijahu
3 dl nisujahu (võid kasutada täistera nisujahu)
näpuotsaga soola
1 dl maitsestamata paksemat jogurtit
500 g tükeldatud rabarberit (õrnemaid varsi ei ole koorida vaja)
peale puistamiseks tuhksuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Lisa sulatatud ja mahajahutatud või ning maitsestamata jogurt (võid ka hapukoort kasutada). Sega omavahel kuivained ning lisa tainale. Sega ühtlaseks, lisa rabarber ning töötle mass ühtlaseks. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 30-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun ning koogi kõige paksemasse osasse torgatud tikk jääb puhtaks.
Puista peale tuhksuhkrut ja söö kas soojalt või jahtunult. Parim samal päeval.

Selle rabarberi-rabarbriga on aga huvitav lugu. Tõenäoliselt sõltub, kas sinu keelepruugis on rabarbrikook või rabarberikook sellest, kuidas räägiti sinu lapsepõlvekodus. Meil oli reeglina rabarberikissell ja rabarberikook. Samas tundub igati loogiline ka käänamine rabarbri. Ämber-ämbri, eksole. EKI tolereerib siinkohal mõlemat varianti ja see on temast armas. Las meil olla siis üheaegselt nii rabarbri- kui rabarberihooaeg 🙂



Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.