Grillitud kanafilee rabarberimarinaadis

Esileht / Määramata / Grillitud kanafilee rabarberimarinaadis

Meie armas kevadine esimene vili rabarber ei ole mitte ainult mõnus kisselli- ja koogivili, vaid sobib
suurepäraselt ka marinaadide valmistamiseks. Rabarberi hapusus lisab lihale särtsakust. Reeglina sobivad hapu alatooniga
marinaadid kõige paremini linnulihale, sealihale ja ka punasele kalale. Tasub
katsetamist, suure tõenäosusega on meeldiv üllatus garanteeritud. Meie teeme peale mõne aasta tagust esimest proovimist rabarberimarinaadi igal kevadel. Üks kindel kevadekuulutaja ja grillihooaja esimese poole lemmikmarinaad. 

1
kg kana rinna- või kintsufileed, veidi õhemaks vasardatuna ja parajateks tükkideks lõigatuna

300
g rabarberit, vajadusel koorituna ja tükeldatuna

2
sl mett

Pöidlasuurune
jupp ingverit, riivituna

2
sl sojakastet

Paar
küüslauguküünt

Ühe
apelsini mahl

1
tl apelsinipipart või Hiina viievürtsisegu

Tükelda
kõik koostisained, tõsta potti ning keeda pehmeks. Jahuta Tõsta liha marinaadi
paar tundi enne grillimist.  Enne
grillimist pühi lihalt üleliigne marinaad ära ning grilli kanafileed kuni see
on keskelt küps. Kontrollimaks küpsust lõika mõni tükk keskelt katki või torka
noaga liha sisse. Kui eralduv vedelik on läbipaistev, mitte punane, on kana
valmis.
Inspiratsioon selle marinaadi jaoks on pärit Jamie retseptivaramust. Retsept ilmus ajakirja Mari 2013 juunikuises numbris.
Paleoretsepti puhul asenda sojakaste kalakastmega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.