Suvikõrvitsa-šokolaadikook mascarponevahu ja kirssidega

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsa-šokolaadikook mascarponevahu ja kirssidega
Nii üllatav kui see
ei ole, sobib suvikõrvits väga hästi ka kookide sisse. Maitselt neutraalne
suvikõrvits jääb vaevalt aimatavaks, andes koogile samas meeldiva mahlase
tekstuuri. Tänu suvikõrvitsale säilib kook mahlasena ka järgmisel päeval. Tasub
kindlasti järeleproovimist.
300 g jahu
1 tl soodat
1,5 tl
küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
2 dl (pruuni) suhkrut
60 g kakaopulbrit
120 g sulatatud võid
400 gr riivitud
suvikõrvitsat (mõru koorega suvikõrvits koori ära)
1-2 tl lahustuva
kohvi pulbrit või üks väike tassitäis kanget espressot
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
100-150 gr tumedat
suure kakaosisaldusega šokolaadi
Mascarponet,
vahukoort, tuhksuhkrut, vanillisuhkrut ja kirsse kaunistamiseks
Sega kuivained v.a.
suhkur. Klopi munad suhkruga kergelt vahule, lisa või ja riivitud suvikõrvits.
Kui on väga mahlane suvikõrvits, võid veidike riivitud massile alla valguvat
mahla ära kallata. Ühenda omavahel kuivained ja muna-suvikõrvitsa-või mass.
Lisa šokolaad. Võid hakkida šokolaadi lihtsalt väikesteks tükkideks ning siis
taina sisse segada, teise võimalusena sulata šokolaad veevannis ning kalla
sulanud šokolaad taina sisse. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi
ning küpseta 180-200 kraadi juures ca 45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga.

Serveerimiseks  vahusta toasoe mascarpone koos vahukoorega.
Lisa (tuhk)suhkrut ja vanillisuhktur maitse järgi. Kaunista värskete kirsside
või murelitega. 

Paleoretsepti puhul asenda jahu mandlijahuga, jäta mascarponekate lisamata ning kasuta selitatud võid. Suhkur asenda meega. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.