Juustupulgad (juhuks, kui tuleb tainaülejääkidele rakendus leida)

Esileht / Määramata / Juustupulgad (juhuks, kui tuleb tainaülejääkidele rakendus leida)

Need mõnusad krõbedad juustupulgad sündisid sel lihtsal põhjusel, et taaskord oli mul küpsetamisest üle jäänud mõned ribad pärmi-lehttainast. Koogiks või pirukaks veidi vähe, samas ikkagi parajad tükid, et neile mingi rakendus leida.

Külmkapi sisu revideerimisel tekkis spontaanne kooslus – Treppoja sahvri apelsini-tšillimaius ja tükike parmesani juustu. Täpselt need kolm komponenti juustupulkades kokku saidki.
Treppoja Sahvri armsalt oranžidest purgikestest sobivad selliste juustupulkade tarbeks  mitmed erinevad maiused. Järgmisel korral on mõte sama kooslus ära proovida tšillimaiusega või miks mitte ka kõrvitsa-mädarõika maiusega (mis sattus pildile, kuna apelsiniga maius sai kõik juustupulkadele laotatud). Kogu Treppoja sahvri valikut saab vaadata SIIT ja Treppoja tooted on kõik armsalt kodused ning samas üllatavad kooslused, mis sobivad mitut moodi kasutada.

Ega nende juustupulkade valmistamises muidu suurt kunsti polegi. Esmalt rulli tainas jahusel pinnal veidi õhemaks. Siis määri sobilik kate või kaste ühtlase kihina peale. Pesto sobib sellisesse kooslusesse ka imehästi.  Juust tuleks esmalt riivida ning siis puistata tainale. Terava noaga õhukesed ribad, need omakorda küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning eelkuumutatud ja soovitavalt pöördõhuga ahju 200 kraadi juurde, kuni küpsised on parajalt kuldpruunid.

Maitsevad ühtviisi hästi nii soojalt kui jahtunult ning nii suurtele kui väikestele.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.