Tandoori kana savigrillil

Esileht / Määramata / Tandoori kana savigrillil

Tandoori kana on Indiast pärit roog, mis lahtiseletatuna tähendab jogurti ja vürtsidega marineeritud kana, mis küpsetatakse spetsiaalses saviahjus. Maitselt on selline toit hästi rikkalik, erinevatest vürtsidest küllastunud ja tõeliselt maitsev. Maitseaineseguna on tandoori vürtsisegu meil ka ilusti olemas ja peaks igas suuremas poes olema kättesaadav (SM India sari). Algupärast tandoori kana maitset järeleaimates on kõige suurem puudujääk ehk saviahjust tulenev spetsiifiline maitse. Selle probleemi aitab lahendada grillil kasutatav saviplaat, mis algselt küll ette nähtud kala grillimiseks, aga millel annab edukalt grillida ka palju muud – liha, köögivilju, puuvilju, juustu ja kõike muud meelepärast.

Sellisel alusel on kaks olulist eelist tavapärase grillimise ees – esmalt spetsiifiline ja väga mõnus savialuselt saadav maitse ja teisalt aitab selline alus vältida liha kõrbemaminekut ning lihal ega muul grillitaval ei teki musti söestunud tükke. Teatavasti ei ole kõrbenud toidu söömine just kõige tervisesõbralikum tegevus. Tegelikult on üks tore eelis savialusel veel – sellega saab toidu ka ühtlasi lauale kanda ehk et toidu serveerimiseks on savialus piisavalt ilus.
Tandoori kana valmistamise jaoks võib kasutada nii kanafileed (mis jääb küll tulemuselt kõige kuivem), kana kintsuliha, koibi vm. Tegelikult võib sama metoodika ja maitseainetega teha ka muud liha või kala. Maitse on ikka mõnusalt küllustlik ja väga autentselt Indiat meenutav.

ca 0,7 kg kanatükke (nt broileri kintsuliha, kondita ja nahata, broileri filee vm)
200 ml maitsestamata paksemat jogurtit
pöidlasuurune jupp ingverit, riivituna
2 küüslauguküünt, hakituna
1 tl Garam Masalat (SM India sari)
1 sl Tandoori Masalat (SM India sari)
näpuotsaga jahvatatud kurkumat (annab ilusa kollase värvi)
poole sidruni mahl
veidi õli
soola
värsket koriandrit
Suuremate kanatükkide puhul (nt terved kintsud), tee kanaliha sisse lõiked, et liha paremini maitsestuks. Sega jogurt kõikide ülejäänud ainetega ning aseta kanatükid marinaadi. Kata nõu kaanega ning jäta mõneks tunniks kuni üleöö maitsestuma.
Kuumuta grillil savialus, aseta kuumale alusele kanatükid ning grilli, kuni liha on läbiküpsenud (kanaliha puhul saab küpsust kontrollida noaga torgates, kui väljaimbuv vedelik on läbipaistev, mitte roosakas ega punane, on kana seest valmis). Serveerimisel pigista peale sidruni-või laimimahla ning puista üle hakitud koriandriga. Paku juurde kas aurutatud basmati riisi, köögivilju, indiapärast leiba või muud meelepärast.

Sellist nutikat grillalust leiab Home Decori poodidest või siis ka sama kaupluse veebipoest. Täpsemat infot vaata SIIT. Tellides ära unusta sisestamast ostukorvi voucheri koodiks “isetehtud”, siis on kogu valiku sulle 15% soodsam.

Paleoretsepti puhul kasuta kanamarinaadis kookospiima

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.