Meega röstitud viinamarjad. Võrratu kaaslane juustule

Esileht / Määramata / Meega röstitud viinamarjad. Võrratu kaaslane juustule

Viinamarjade ahjus röstimine ei ole just liiga levinud toit. Vähemal siinmail või siis vähemalt mitte meie tutvusringkonnas. Ise komistasin selle võrratu soovituse otsa poolkogemata siis, kui otsisin ideid põnevate juustuga dessertide jaoks. Ahjus või ja meega röstitud viinamarjad tundusid piisavalt intrigeerivad selleks, et kooslus järele proovida. Ja uskuge, see on tõesti imeline.

Ühest küljest nagu rosina efekt ehk siis magusa viinamarjamaitse kontsentraat ning boonusena veel võine-mesine viinamarjamahlast moodustunud kaste. Valmistamine on lihtsamast lihtsam. Vaja on kõigest röstimispanni põhjale asetada veidi sulatatud võid, niristada sinna paar supilusikatäit vedelat mett (või siis ka pruuni suhkrut), natuke sidrunimahla, soovi korral hakitud pähkleid ja näiteks Vana Tallinna likööri, konjakit vm. Keeruta viinamarju selle segu sees ning pane siis ahju 180-200 kraadi juurde küpsema. Küpsemiseks kulub viinamarjade suurusest tulenevalt ca 45 minutit ning kõige targem on aeg-ajalt ahjul lihtsalt silm peal hoida. Viinamarju tuleks vaheapeal ka keerata, et nad ühtlaselt küpseksid. Küpsedes annavad marjad päris ohtralt mahla välja.

Röstitud viinamarjadega saab teha tõeliselt maitsvaid suupstesaiu – röstitud saiaviilule tuleks panna kas kitsejuustu, brie-juustu või muud enda lemmikjuustu. Juustuviilule peale ohtralt röstitud viinamarju (soovitavalt soojana) koos röstimismahlaga ning külluslik suupiste ongi valmis.
Kardetavasti üsna sõltuvust tekitav 🙂
Röstitud viinamarju sobib pakkuda ka lihtsalt juustuvaagna juurde juustule lisaväärtuse andmiseks. Sobib ka imeliselt.

Paleoretsepti puhul asenda kogu suhkur meega ning ära kasuta magusaid likööre

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.