Banaan, šokolaad ja karamell. Magusa elu ja banoffee kiituseks

Esileht / Määramata / Banaan, šokolaad ja karamell. Magusa elu ja banoffee kiituseks

Banoffee on selline kook ja kooslus, mis peaks küll üsna kiirelt iga magusasõbra rajalt rabama. Karamell ehk toffee ja magus banaan, lisaks veel muid magusaid maitseid -mis võib veel ilusam olla kui koogiarmastaja geeni omanik oled.
Selle banoffee koogi idee on pärit veneelsest “Vkusno i polezno” ajakirjast. Soovitan soojalt ajakirjariiulitel vahel venekeelseid ajakirju sirvida. Nad on veidi teistmoodi ja kohati seetõttu hästi inspireerivad. See konkreetne kook jäi lihtsalt silma oma atraktiivsuse ja samas suhtelise lihtsuse tõttu.
Minu koogi toffee oli seekord hoopis kodus õnnetult seismajäänud Desireé kommide kuhi. Sobiv väga hästi karamelli asendama oma pähklise maitsega. Siia panen kirja aga originaalvariandi, mis on tehtud karamellise kondenspiimaga.

Põhi:
200 g šokolaadiküpsiseid, purustatuna
50 g võid
Purusta küpsised blenderis ning sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Aseta vorm külma.
Vahekiht:
100 g piimašoklaadi
100 g võid
400 g keedetud kondenspiima (saadaval poes juba keedetuna ehk karamellisena)
veidi soola
2 suuremat hästi küpset banaani
Pealiskiht:
2 munavalget
1 dl suhkrut

Täidise jaoks sulata koos või, kondenspiim ja tükeldatud šokolaad. Mina lisasin šokolaadi asemel siis tükeldatud pralineekomme. Sega kõik ühtlaseks, lisa näpuotsaga soola ning kalla eelvevalt ettevalmistatud põhjale. Tõsta külma umbes 15 minutiks. Lao külmast võetud koogile peale ühtlase kihina tükeldatud banaanid.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Suhkrut hakka lisama osade kaupa poole pealt. Vaht peab olema hästi tugev (nt kaussi taguripidi keerates ei tohi see välja valguda ja vispliotsa vahu seest tõstes peab vahutilk linnunoka moel koolduma). Tõsta vaht koogile ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220-240 kraadi juures mõned minutid, kuni pealispinnale hakkavad tekkima kergelt pruunikad laigud.
Kooki lõika märja noaga, et beseekiht ilusta lõigata end laseks.

Mõnusat maiustamist!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.