Imemaitsev-mahlane õunakook õuna ja õunasiidriga

Esileht / Määramata / Imemaitsev-mahlane õunakook õuna ja õunasiidriga

See imeline õunakook on pärit brittide retseptivaramust ja selle koogi sünniloos on “süüdi” ehe brittide õunasiider. Tegemist on väga britipärase kooslusega ja tuleb tunnistada, et mahlasuse ja maitsekülluse osas on tegemist ühe mõnusama õunakoogiga üldse.

Et homsest alates on käimas ka Briti toitude nädal, sobib see kook hetkeolukorda suurepäraselt. Väga kvaliteetseid ja hästi maitsvaid ehedaid Briti siidreid leiab sellisest toredast veebipoest nagu Slowgoods. Maitske ja imestage – maitsenüansid on väga sarnased vanaema õunakeldrist tuttavate nüanssidega ning mingid maitsed meenutavad jälle täpselt kellegi kodust, hoole ja armastusega valmistatud kodust õunaveini. Väga väärt kraam ja mitte ainult koogi sees kasutamiseks.

3 dl head kuiva või medium õunasiidrit
300 g (täistera) nisujahu
2 tl soodat
1 tl kaneeli
1/2 tl jahvatatud nelki
näpuotsaga jahvatatud muskaati
150 g pruuni suhkrut
150 g sulatatud võid
4 õuna, riivituna
2 muna
200 g suuri rosinaid (nt Jumbo)
hakitud metspähkleid
Serveerimiseks tuhksuhkrut ja vanillijäätist

Alusta sellest, et keeda kastrulis vaiksel kuumusel siidrit, kuni selle maht on umbes 1/3 võrra vähenenud. Jahuta. Sõelu suuremasse kaussi jahu, sega sisse söögisooda, maitseained ning sega kõik läbi. Teises kausis sega sulanud või, suhkur ja riivitud õunad. Lisa munad ja kokku keedetud siider ning sega kõik läbi. Ühenda omavahel kaks kausitäit ning sega juurde ja rosinad ning pähklid. Sega kõik läbi ja kalla tainas võiga määritud vormi.

Küpseta 180 kraadi juures ca 50-60 minutit. Kontrolli koogi küpsust tikuga. Enne serveerimist lase veidi jahtuda. Puista peale tuhksuhkur ning serveeri koos vanillijäätise või -kastmega.

Retsept on pärit BBC Food retseptivaramust. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.