Midagi mõnusat naistepäevaks. Šokolaadimuffinid Ferrero kommiga

Esileht / Määramata / Midagi mõnusat naistepäevaks. Šokolaadimuffinid Ferrero kommiga

Homse Naistepäeva suhtes võivad tunded olla vastandlikud, aga samas ei saa ju olla midagi selle vastu, kui ollakse jälle veidi rohkem tähelepanelikud ja kingitakse veidi rohkem lilli kui tavalisel laupäeval. Minul ei ole selle vastu küll vähimatki. Pigem vastupidi.
Lisaks lilledele võiks ühte ilusasse päeva mahtuda ka suutäis midagi magusat. Üks suhteliselt lihtne ja samas väga efektne magus suutäis on Ferrero kommiga muffin. Sellesama muffini retsept ja valmistamisõpetus ilmus ka värskes, märtsikuises ajakirjas Oma Maitse. Vaadake järgi, lisaks on seal veel kuhjaga maitsvaid toite, põnevaid ideid ning niisama mõnusat lugemist.

Oma Maitse ajakirjas näeb sama idee välja selline, nagu allolevalt pildilt näha.

Nagu juba mainitud sai, ei ole nende vahvate magusate ampsude valmistamine liiga kaelamurdev ettevõtmine. Idee teostus on jõukohane isegi lastele, samas on tulemus piisavalt luksuslik ja kindlasti üllatust tekitav.
Kreemina, mille sisse ümmargune Ferrero komm istutada, võib kasutada Nutella kreemi asemel ka vähese koorega koos sulatatud šokolaadi või hoopis näiteks toorjuustu. Katsetamist ja mängimist jagub sellise vahva muffini puhul hulganiselt. Ja kindel võib olla selle peale, et teiseks päevaks neid maiustamiseks enam ei jagu.

Siin on muffinit viimistletud vaarikase vahukoorepärjaga

250 g jahu
100 g suhkrut
100 g võid
3 sl magustamata kakaopulbrit
250 ml 10%-list koort
2 tl küpsetuspulbrit
150 g tumedat šokolaadi, peeneks hakitud
1 muna
Vanillisuhkrut
Nutella šokolaadikreemi
Ferrero Rocher komme
Soovi korral vahukoort kaunistamiseks
Sega omavahel kuivained – jahu, küpsetuspulber, kakao, vanillisuhkur ja suhkur. Kuumuta kastrulis koor,  või ja lisa  tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil sulada. Klopi muna lahti ning lisa veidi jahutatud koore-või segusse. Ühenda omavahel kuivained ja kooresegu. Sega kõik läbi ning tõsta tainast parajad portsud muffinipanni astetatud muffinipaberitesse. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni muffinid on läbi küpsenud. Küpsust kontrolli puutikuga.
Jahtunud muffinilt eemalda näiteks melonilusikaga ümmargune osa, mis oleks veidi suurem, kui Ferrero kommi läbimõõt.

Täida tekkinud avaus Nutella kreemiga ning istuta kreemi sisse Ferrero komm. Soovi korral kaunista kommi ümbert muffin vahukoorega

Retsept ilmus 2014. aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.