Grillitud seafilee Hoisin kastmes

Esileht / Määramata / Grillitud seafilee Hoisin kastmes

Seafilee on üks selline tükk, mille puhul olen kõige rohkem kartust tajunud. Kui oleme rääkinud, et grillime ja suitsutame seafilee, on kõige sagedasem reaktsioon see, et see läheb ju kuivaks. Ma nüüd ei oska öelda, aga kui seda pilti vaadata, siis kõige kuivema lihaga just tegu ei ole vist 🙂

Tegelikult on seafilee üks lihtsamaid lihatükke üldse. Meie teeme seda kõige sagedamini tervelt, samas saab ristikiudu lõigates ka mõnusaid steike, mis sobivad nii kiireks grillimiseks või pannil praadimiseks. Kuivaks läheb seafilee üleküpsetades ja siin kehtib taaskord reegel, et pigem vähem kui rohkem. Liha peab olema vaevu-vaevu läbi küpsenud. Grillil oleme saanud hakkama kella jälgides, ahju puhul võib kasutada loomulikult ka termomeetrit (kõige paksemas lihaosas peab sisetemperatuur saavutama. 70 kraadi, kuid silmas tuleb pidada ka seda, et liha küpseb edasi ka peale grillilt või pannilt võtmist). Natuke on abiks ka see, kui liha vetruvust katsuda.
Retsept ise tugineb aga suuremalt osalt Aasia köögist pärit rikkaliku ja maitserohke Hoisin kastme parimatele omadustele. Ega palju muud vaja olegi. Hoisin kastet kasutatakse palju grillroogade marineerimiseks, dippimiskastmeks, vokiroogade ühe komponendina ja mitmel muul moel. Kergelt suitsune, tugevalt umamine ning hästi rikkalik maitse on Hoisin kastme puhul märksõnadeks.

Mina katsetasin seekord pildil oleva Vietnamese Choice Hoisin kastmega, mida proovisin esimest korda. Seni olen Hoisin kastet ostnud aga Umami.ee veebipoest ja SEDA toodet.
Retsept ise on aga lihtne.
1 seafilee (ca 500 g)
2 sl Hoisin kastet
2 küüslauguküünt, hakituna
veidi soola ja pipart
Grillimiseks veidi õli

Sega Hoisin kaste ja hakitud küüslauk. Määri sellega seafilee kokku ja jäta paariks tunniks maitsestuma. Grilli kuumal ja õliga määritud grillil 15-20 minutit (grilli mõlemalt poolt või siis kaane all). Enne lahtilõikamist lase lihal vähemalt 10 minutit puhata, et lihamahlad rahuneksid ja lahti lõigates välja ei voolaks. Soovi korral võid lisada marinaadile veel soola ja pipart. Mina olen teinud nii, et vajadusel jahvatan need otse valmis lihatükile.
Serveeri koos grillitud köögiviljadega (võid neid samuti Hoisin kastmega marineerida), krõbedate kartulite või ka aurutatud riisiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.