Maasikarullid valge šokolaadiga

Esileht / Määramata / Maasikarullid valge šokolaadiga

Magus maasikaaeg on vaatamata kohati talve meenutavale temperatuurile siiski lõpuks käes. Naabrinaise aiast päris pirakates maasikates sisaldub kogu suve magusus ja mahlasus. Imetlusväärne on ainult see, kuidas need suve sümboliks olevad marjad on suutnud napi suvesooja nii täiuslikult endasse talletada. Minu sügav imetlus ja tänu taevale ei maitse Eestimaised maasikad sugugi nii kargelt, nagu meie juunikuine suvi A.D. 2014.
Juunikuise ajakirja Oma Maitse jaoks sai maasikateema üsna põhjalikult läbi töötatud. Sinna mahtus nii seafileed maasikase tšillikastmega, maasikaäädikat, värsket salatit maasikate ja krõbedate ramen nuudlitega kui ka loomulikult maasikast magustoite. Üks mõnus lihtne küpsetis, mida olen nüüd mitmel korral teinud, on maasikarullid valge šokolaadiga. Seda tasu siis, kui suures koguses maasikaid kokku ahnitsetud ning viimane ots kipub veidi ära vajuma.

Eriti maitsva tulemuse jaoks soovitan otsida võiga valmistatud pärmi-lehttainas. Kui maasika hooaeg otsa saab, võib selliseid rulle vabalt ka külmutatud maasikatega teha. Valge šokolaad annab maasikarullidele veel tõeliselt rikkaliku viimistluse. Tõenäoliselt tasub neid rulle kohe topeltports teha, sest otsa kipuvad nad alati ootamatult kiirelt saama.
500 g pärmi-lehttainast
400 g maasikaid
1 dl suhkrut
2 sl maisitärklist
1 vanillikaun
100 g valget šokolaadi

Esmalt keeda maasikastest rullide täidis. Tõsta maasikad potti koos suhkruga ning lase keema tõusta. Lisa vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vanillikaun. Lase keeda mõned minutid. Tõsta vanillikaun välja. Sega tärklis vähese veega ning paksenda maasikamoos tärklisega. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning määri maasikamoos tainale. Keera tainas rulli, lõika ca 2-3 cm laiused rullid ning lao need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi sisse. Jäta rullide vahele väike vahe, et oleks võimalik küpsedes kerkida. Küpseta 180-200 kraadi juures soovitavalt pöördõhuga ahjus, kuni rullid on kuldpruunid. Samal ajal sulata vesivannil tükeldatud valge šokolaad. Kalla šokolaad ahjust võetud rullidele. Jahuta. Serveeri terve vormina, kust võib igaüks endale ise rulli rebida.

Retsept ilmus 2014. aasta juunikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.