Lihtne grillitud lõhefilee mee ja ingveriga

Esileht / Määramata / Lihtne grillitud lõhefilee mee ja ingveriga

Taaskord tuleb alustada sellega, et mõned kooslused toimivad veatult. Mingeid liigseid trikke ei ole vaja, maitsete kaunis kooslus räägib kõik. Sellist ingveri ja meega grillitud lõhet oleme me sageli teinud. Mänguruumi jääb siin ka piisavalt – vahel lisame veidi hakitud küüslauku, vahel ürte, hapukat maitset võib lisada sidruni või laimiga, vahel võib lisada veel mõnd meelepärast ürti või muud. Baasmaitse moodustub aga ingveri, mee ja sojakastme triost – ingveri vürtsikus, mee magusus ning soja sügav umamine soolakas maitse toimib perfektselt.

Valmistamise puhul ei tasu ka kindlasti liialt näpuga järge ajada. Umbes kilose lõhefilee jaoks kulub orienteeruvalt:
üks korralik jupp riivitud ingverit või siis 1 sl Ginger People SEDA ingveripastat
2 sl sojakastet
1-2 sl mett (sõltuvalt maitsest)
veidi õli
seesamiseemneid
soovi korral hakitud küüslauku
viimistlemiseks kas laimi või sidrunit
Esmalt: tõsta umbes tund enne grillimist lõhefilee toatemperatuurile. Sega omavahel väikeses kausis ingver, mesi ja sojakaste. Võid ühtlase massi tekkimiseks lisada ka veidi õli. Kui kasutad küüslauku, lisa ka see hakituna marinaadisegu sisse.
Määri nahaga lõhefileele marinaadisegu ühtlase kihina. Puista peale seesamiseemneid ning grilli eelkuumutatud grillil kas savi- või malmalusel sõltuvalt filee suurusest 10-15 minutit. Arvesta sellega, et filee küpseb edasi ka peale grillilt äratõstmist, seega väldi ülegrillimist. Mina kasutasin grillimiseks savist SEDA Emile Henry kalaküpsetamise alust, millega võib hiljem kala ka serveerida.

Filee peab jääma mahlane ja õrn. Soovi korral nirista peale veel sidruni- või laimimahla ning võid lisada ka meelepäraseid ürte. Serveeri kohe ning juurde sobivad ideaalselt erinevad grillitud köögiviljad.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.