Mahlane ploomikrõbedik

Esileht / Määramata / Mahlane ploomikrõbedik

Krõbedikud ehk ingliskeelselt crumble´id on iga perenaise unistus. Mugavuskook. Käid korra köögis ära, veedad seal mõned produktiivsed minutid ja lükkad krõbediku ahju, siis ootad natuke aega, kuni ahi loomingu valmis küpsetab ning siis võtab malbel ilmel vastu komplimente. Krõbeda kaerahelbe ja mahlaste viljade koosluses on midagi sellist, mille peale võib alati kindel olla. No toimib! Kas sel hooajal. Kontrollitud 🙂

Üldjoontes on krõbedikuga tõesti nii, et ebaõnnestumise võimalus on pea olematu. Võib ainult selle liiga kauaks ahju unustada või siis suhkru soolaga segi ajada. Seega ka algajale kodukokale igati jõukohane ettevõtmine ja samas võib kindel olla, et seda krõbedat maiust valmistavad ka kõik edasijõudnud kokad.
Retsept ise on piinlikult lihtne. Kohandatav ka õuntele või muudele marjadele-puuviljadele.
ca 1 kg ploome või muid puuvilju/marju
100 g jahu (võid kasutada täisteranisujahu)
100 g jämedaid kaerahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
150 g suhkrut (soovitavalt tumedat ja rafineerimata)
Soovi korral võid ploomidele pudistada veel mandlimartsipani.

Mulju näppude vahel või kuivainetega segamini, kuni moodustub ühtlane puru. Laota poolitatud või sektoriteks lõigatud ploomid ahjuvormi põhjale. Laota sinna peale kaerahelbepuru.

Küpseta 180-200 kraadi juures 30-40 minutit, kuni krõbedik on pealt mõnusalt kuldpruun.
Serveeri vanillikastme või vanillijäätisega.

Kuna krõbedikku ei ole võimalik vormist välja tõsta ehk serveerida tuleb sellestsamast nõust, millega krõbedik küpseb, siis on oluline, et ka ahjuvorm oleks esinduslik. See kaunis punane ja mõnusalt voolava vormiga ahjunõu on pärit taas Emile Henry kaubamärgi alt ning Homedecor.ee poest on võimalik kõigil soovijail seda ka endale soetada. Lisainfot selle vormi kohta leiab SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.