Suvi jätkub. Grillitud koftad pitaleivaga

Esileht / Määramata / Suvi jätkub. Grillitud koftad pitaleivaga

Imeline nädal on jälle käsil. Kui tavaliselt on september ikka igati sügis, siis sel aastal oleme saanud veidi suve veel kingituseks. Väljas on soe, päikest on palju ja hinges vahepeal pealetükkinud sügisnukrus hetkeks jälle taandunud. Nautigem seda mõnusat suve jätku, seniks kuni seda on.

Et aga suvi ja grillimine on lahutamatud, siis on jätkuvalt õige aeg veidi toitu ka õues valmis teha. Meie sellesuvine uus abivahend on savist Emile Henry hamburgerigrill, millel saab kahel erineval tasapinnal valmistada nii erksamat kuumust vajavat liha ja samas soojendada ka hamburgerisaia, pitaleiba või siis ka muud meelepärast. Viimati sai valmistatud lihapalle, mille päritolujärgne nimetus on koftad. Neidsamu koftasid sai sättida keskelt tühja pitaleiva sisse. Veidi rohelist salatilehte, köögivilja, meelepärast kastet ja maitsev suutäis ongi valmis.

Sellised mõnusad koftad valmivad üsna lihtsa vaevaga. Vaja läheb:
4 küüslauguküünt
500 g hakkliha (sobib tavaline seguhakklina, veisehakklina, minu lemmik on kindlasti turult saadav lambahakkliha)
1 sibul, hakituna
peotäis hakitud värsket peterselli
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1/2 tl jahvataud kaneeli
näpuotsaga cayenne´i pipart
näpuotsaga jahvatatud ingverit
värsket jahvatatud musta pipart
õli
Jahu
Lisaks:
pitaleibasid (mina ostan neid Prismast)
tomatit, suvikõrvitsat, kurki vm
teravat adžikat või muud meelepärast kastet

Purusta küüslauk ning sega hakkliha, sibula, peterselli ning vürtsidega. Sega ühtlaseks massiks. Veereta näppude vahel ja hiljem jahusel pinnal paraja suurusega lihapallid. Kuumuta grill, määri grillialus õliga ning küpseta lihapallid valmis.
Samal pannil kuumuta ka pitaleivad ning soovi korral grilli ka köögiviljad.
Serveerimiseks lõika pitaleivad pealt lahti, aseta sinna sisse rohelisi salatilehti, tomatit, kurki, grillitud koftasid, salatikastet ja kõike seda, mida hing ihaldab.
Naudi koos sooja suvelõpu ja päikesega!

Pildil nähaolevaid savist hamburgerigrillimise aluseid saab osta Home Decori poest www.homedecor.ee. Neid on kahes erinevas värvis. Lisainfot selle toote kohta leiab SIIT. Enne ostu sisesta voucheri koodiks “isetehtud”, siis on kaup sulle 15% soodsama hinnaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.