Viigimarjakook mee ja mandlitega

Esileht / Määramata / Viigimarjakook mee ja mandlitega

Viigimarjade hooaeg on lõpuks meile jõudnud. Need purpurlillad, pehmed ja krõmpsuvad marjad kuuluvad kindalt minu lemmikute hulka. Reisides neis maades, kus viigimarju kasvab, ei jäta ma kunagi kasutamata võimalust neid nautida. Tõelised lemmikud on ka kuivatatud viigimarjad. Eriti need, mis mõnusalt mahlased. Viigimari oma omadustelt on tõeline tegija ja kasulikke omadusi on temas rohkem, kui ühte kirjatükki ära mahub.

Hetkel tasub aga nautida seda, et üsna taskukohase hinnaga on võimalik väärt kraami värskete viigimarjade näol soetada nii turult kui poest. Kõige lihtsam moodus on süüa neid mett ja kergelt röstitud pähkleid lisades.Viigimari sobib hästi ka erinevate juustudega, mida võib meele ja pähklitele ka juurde sättida.

Ideid, kuidas viigimarja süüa ja mida temast valmistada, leiab septembrikuisest ajakirjast Oma Maitse, kuhu ühe viigimarjateemalise loo kirjutasin. Sealt võib leida näiteks viigimarja-focaccia retsepti, salati viigimarjade, meloni ja prociuttoga või siis küpsetatud ricotta viigimarjadega.
Kui aga esimene isu viigimarjadest täis söödud, võib teha ühe imemaitsva koogi viigimarjade, mee ja mandlitega.

120 g pehmet võid
150 g pruuni suhkrut
2 sl riivitud apelsinikoort
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
180 g mandlijahu
70 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
3-4 suuremat viigimarja
mandlihelbeid
mett viimistlemiseks
Vahusta toasoe või suhkruga ja apelsinikoorega, kuni tekib ühtlane kreemjas mass. Lisa ükshaaval munad ja sega iga muna korralikult taina sisse enne kui järgmise lisad. Sega omavahel mandlijahu, jahu, vanillisuhkur ning küpsetuspulber ning lisa kuivainesegu muna-või segule. Määri ahjuvorm võiga ning kalla tainas vormi. Lükka tainas ühtlaselt laiali ning jaota peale sektoriteks lõigatud viigimarjad. Küpseta 160 kraadi juures ca 45 minutit. Tõsta kook ahjust ning määri või nirista peale vedelat mett.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.