Soe salat grillitud juustu, ubade ja kirsstomatitega

Esileht / Määramata / Soe salat grillitud juustu, ubade ja kirsstomatitega

Sellest ubade ja grillitud halloumi juustuga soojast salatist on märkamatult saanud minu üks selle hooaja lemmikuid. Lihtne ja kiire valmistada, samas alati nii mõnusalt maitsev. Ilmselgelt eeldab ka head hooaega, ehk siis oad peaksid olema värsked, mitte sügavkülmutatud. Kirsstomatid on õnneks üsna hooajavabad ehk siis kannatavad päris hästi süüa ka siis, kui muud tomatid on pigem tomatilaadsed maitsetud tooted. Õigemini suurem osa aastaid eelistangi kirsstomateid just seetõttu, et neis pisikestes reibastes pallikestes säilib mingi kogus õige tomati maitset ka siis, kui eelmine tomatihooaeg on juba kaugel ja järgmine veel kaugel.

Halloumi juust on selline juust, mida kannatab edukalt ka grillida või pannil küpsetada. Selline natuke tahkema ihuga ja pannilt või grillilt kiirelt krõbeda katte saanuna väga maitsev. Mina kasutasin kitsejuustu halloumit, aga kardetavasti on seda kaubandusest keeruline saada ja samahästi ajab asja ära ka tavaline halloumi juust. Lisaks halloumile aitavad salatile erinevaid maitseid ja tekstuure lisada poolkrõmpsud rohelised oad ja küüslaugu ja oliiviõliga pannil mahlaseks küpsenud kirsstomatid. Kokku tuleb üks igati toimiv ja maitsev kombo.

Korralik peotäis kirsstomateid, poolitatuna
2 sl head oliiviõli, kasutasin SEDA tugevalt vürtsikat Cladium Hoijblanco oliiviõli, mis on mu lemmikuks saanud
2 küüslauguküünt, hakituna
paar oksa tüümiani
400 g rohelisi või kollaseid aedube
300 g halloumi juustu
sidrunimahla
soola ja pipart
Kastme jaoks:
1 sl sidrunimahla
2 sl oliiviõli
hakitud värskeid ürte
Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ning kuumuta kiirelt selles hakitud küüslauku. Lisa sinnasamasse paar tüümianioksa ja poolitatud tomatid ning hauta mõned minutid, et tomatitest hakkaks veidi mahla eralduma. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Keeda soolaga maitsestatud vees ubasid umbes 5 minutit, kurna.
Grilli viiludeks lõigatud halloumit mõlemalt poolt või küpseta halloumi pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks.
Sega oad pannil olevate tomatitega. Vajadusel nirista peale veel täiendavalt oliiviõli. Tõsta oad ja tomatid taldrikule. Aseta peale grillitud halloumi juust, maitsesta veel vajadusel sidrunimahla, soola ja pipraga ning serveeri kohe.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.