Õunapannkoogid speltajahuga

Esileht / Määramata / Õunapannkoogid speltajahuga
Pühapäevahommikused pannkoogid on paljudes peredes püha üritus, mis saab teoks ilmast ja kuuseisust sõltumatult. Tavapärase pannkoogi võib lihtsa vaevaga veidi tervislikumaks muuta, kasutades taina sees speltajahu või täisterajahu ning lisades sinna veel riivitud õuna. Täisterajahud sobivad pigem siiski lusikapannkookide valmistamiseks. Suured ülepannikoogid kipuvad nende jahudega ära lagunema. Samas annab täistera ja õun pannkoogile hoopis mõnusama ja nüansirikkama maitse
2 muna
150 g speltajahu
200 g riivitud õuna
1 dl piima
2 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
Kaneeli
Praadimiseks õli
Sega omavahel riivitud õun, kaneel, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Eralda munakollane munavalgest ning sega munakollane taina hulka. Vahusta munavalge ja lisa viimasena see. Kuumuta pannil õli ning prae vaiksel kuumusel lusikapannkoogid. Serveeri moosiga. 
Retsept ilmus 2014. aasta oktoobrikuises ajakirjas Oma Maitse. Samas ajakirjas on pikemalt juttu erinevatest jahudest ja hulganiselt retsepte, kuidas valge nisujahu asemel hoopis tervislikumaid jahusid kasutada. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.