Vokiroog paksoi, brokkoli ja veisefileega

Esileht / Määramata / Vokiroog paksoi, brokkoli ja veisefileega

See on roog, mis suure tõenäosusega saab kiirelt kõikide lemmikuks. Meestele meeldib toit seepärast, et rikkaliku kleepuvas kastmes veisefileega ei koonerdata ja naissoo esindajatele meeldib see pärast, et rohelist kraami jagub selle vokiroa sisse ka ohtralt. Igal juhul on see toit, mis suure tõenäosusega peale proovimist ka kiirelt kordamisele läheb. Valmistamise kiirus ja lihtsus tuleb veel boonusena juurde.

500 g veise sise- või välisfileed, õhukesteks viiludeks lõigatuna. Mina soovitan kasutada Liivimaa Lihaveise tooteid
1 brokkoli, väikesed õisikud eraldatud
200 g suhkruherneid
4 vart rohelist sibulat, haikutuna
2 küüslauguküünt, hakituna (võib kasutada ka Gourmet Gardeni SELLE SARJA küüslaugupastat)
Pöidlasuurune jupp ingverit (võib samuti lisada 1 tl Gourmet Gardeni toodet)
4 sl Hoisin kastet (kaubandusest peaks päris hästi saada olema, vajadusel saab tellida nt Umami.ee lehelt SEDA kastet)
Õli vokkimiseks
3 paksoid, lehed eraldatud  (leiab nt Rimi poodidest ja võib asendada värske spinatiga)
Kuumuta vokkpannil õli ning pruunista veiseliha kiirelt kuuma õli sees umbes 3 minuti jooksul. Tõsta liha pannilt. Tõsta samale pannile küüslauk, prae kiirelt läbi. Lisa brokkoli ning väike sorts vett. Voki umbes 3-4 minutit, kuni brokkoliõisikud on läbi kuumutatud. Järgmisena lisa pannile suhkruherned, paksoi ja roheline sibul ning jätta vokkimist rooga kogu aeg segades umbes 2-3 minuti jooksul. Sega juurde hoisin kaste ja veiseliha. Kuumuta läbi, vajadusel lisa veidi vett või puljongit. Serveeri kohe. Juurde sobib pakkuda nuudleid või aurutatud riisi.

Retsept ilmus 2014.aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse, kus oli vaatluse all pak choi või ka paksoi või Hiina lehtnaeris. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.