Banaani ja maapähklijäätis. Lihtne kreemjas ja veidi krõmpsuv maius

Esileht / Määramata / Banaani ja maapähklijäätis. Lihtne kreemjas ja veidi krõmpsuv maius

Mõned toidud ja valmistuskäigud on nii lihtsad, et retseptiks on isegi kohatu seda nimetada. Siin on üks neist võrratutest kooslustest, mis ei nõua mitte mingisugust pingutust ega panustamist. Toiduvalmistamise nõude pesemine on ehk kõige suurem vaev selle valmistuskäigu juures. Hea on siinjuures see, et ära saab kasutada pruuniks muutunud banaanid. Meie pere pirtstükid keelduvad pruuni koorega banaane söömast. Kusjuures minu meelehärmiks muutub banaanikoor pruunitäpiliseks vahel juba päevaga ning kui puuviljavaagnalt järjekordne kobar neid pruunijumelisi banaane otsa vaatab, tuleb abiks jällegi nutikate nippide rubriik. Banaan saab endale uue elu jäätise näol.

Tulemus on üllatavalt täiuslik ja rikkalik. Banaani kerge puuviljasus saab tuge rikkalikust maapähklivõist. Tänu maapähklivõile on selline banaanijäätis ka püsivam, kui ainult külmunud banaanist tehtud jäätis. Soovi korral võib veel ise ka lisamaitseid juurde sättida – hapukamat maitset sidrunit või laimi lisades, vürtsidest sobib hästi kaneel või kardemon, magusasõbrad võivad veidi meelepärast siirupit lisada jne.

Valem on aga lihtne:
2 banaani, üleküpsenud ja eelnevalt sügavkülmutatud
2 sl teralist maapähklivõid (Crunchy Peanut Butter) ehk siis väikeste pähklitükkidega krõmpsu maapähklivõid
Koori ja tükelda banaan. Tõsta sügavkülma ja lase läbi külmuda. Võta külmunud banaan sügavkülmast välja ning tõsta purustajasse või blenderisse. Lisa maapähklivõi ja töötle mass ühtlaseks kreemjaks jäätiseks. Selleks on kõige parem kasutada “pulse” režiimi.

Võib juhtuda, et vahepeal on vaja banaanitükke paar korda allapoole suruda, et kõik ühtlaseks peeneks saaks. Mass muutub kreemjaks ning maapähklivõi tükid annavad jäätisele mõnusa krõmpsu tekstuuri. Tulemus on nii konsistentsilt kui ka maitselt tõelist kreemine ja tervislik maius.
Nüüd mul lausa mure, et peaks hakkama banaane eraldi pruuniks küpsetama, et saaks vajaliku koguse banaani-maapähklijäätist valmistada. Kipub kiirelt otsa saama 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.