Kihiline maius datlite, pähklite ja tumeda šokolaadiga. Patust puhas.

Esileht / Määramata / Kihiline maius datlite, pähklite ja tumeda šokolaadiga. Patust puhas.

On kooslusi, mis kõnetavad kohe esimesel kohtuisel. Seda kolmekihilist maiust Donna Hay kodulehel silmitsema jäädes teadsin kohe, et ära proovima ma selle pean. Nii saigi plaani võetud üks üllatavalt patuvaba ja teisalt mõnusa maitsekombinatsiooniga maius. Töö käigus sai küll muudatusi sedavõrd tehtud, et algsest retseptist suurt midagi peale idee järele ei jäänud, aga tulemus sai sellegipoolest suurepärane. Maitses hästi nii lastele kui suurtele. Minu jaoks oli koogi rammusus ja magusus just selline, et üks suutäis oli täitsa piisav kogus. Seetõttu lõikasin maiuse ka üsna väikesteks suupärasteks ampsudeks ja paigutasin ta enda jaoks rubriiki “Kommi asemel”.

Põhi
100 g India pähkleid (võib asendada muude pähklitega nt kooritud mandlite või sarapuupähklitega www.germund.ee lehel on hea valik ja poest tasub otsida ka lahtiselt kaaluga müüdavaid pähkleid)
ca 6 datlit, tükeldatuna
50 g võid
paar supilusikatäit kookoshelbeid
näpuotsatäis soola
Vahekiht
ca 10-12 pehmet datlit (eriti head on Rimis köögiviljaosakonnas karbis müüdavad Juicy Dates mahlased suured datlid), kivid eemaldatud ja tükeldatud
70 g võid, toasoojana ja tükeldatuna
3-4 spl mett
1 vanillikauna seemned, poolitatud ja seemned välja kraabitud või 1 tl vanillisuhkrut
Pealiskiht
25 g võid
200 g tumedat, vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
soolahelbeid

Põhja jaoks töötle köögikombainiga pähklid, datlid, kookoshelbed ja või ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20×20 mõõduga koogivormi põhjale.Vahekihi jaoks töötle kõik koostisained köögikombainis ühtlaseks ja määri ühtlase kihina aluspõhjale. Aseta tunniks-paariks külma.
Sulata või koos tükeldatud šokolaadiga ja kalla see ühtlase kihina vahekihile. Puista peale veidi soolahelbeid ning lase jahedas šokolaadil taheneda.
Lõika väikesteks suupärasteks tükkideks ja serveeri jahutatuna.Säilita jahedas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.