Munavõi avokaadoga ehk kuidas kõik need pühademunad nüüd ära tarvitada

Esileht / Määramata / Munavõi avokaadoga ehk kuidas kõik need pühademunad nüüd ära tarvitada

Lörtsised kevadpühad on peaaegu möödas, munad värvitud ja koksitud ja lõpuks on ka päike meid üles leidnud. Tõenäoliselt on suurt osa kristlikust maailmast kimbutamas kirju koorega keedumunade ületootlus ja janunemine ideede järele, kuidas neid mune nüüd kõiki ära tarvitada.

Loomulikult on klassikaline munavõi üheks kõige lihtsamaks lahenduseks, kuidas keedumuna kõigile nauditaval moel tarbida. Meie oleme juba mõnda aega asendanud klassikalises või + muna valemis või pehme avokaado viljalihaga. Tulemus on ootamatult maitsev ja samas ka väga tervislik. Ei ole vist kellelegi uudiseks, et avokaado on üks superviljadest, milles sisalduvad rasvad on meie tervisele väärtuslik kingitus.

Lühidalt, avokaado-munavõi tegemine on umbes sama “keeruline” kui tavalise munavõi tegemine. Võta muna ja pehme küps avokaado. Vahekord võib olla umbes nii, et ühe keskmise suurusega avokaado kohta 2 muna, aga seda võib ka vabalt ise muuta sõltuvalt sellest, kuidas toorainet käepärast on. Tõmba avokaado viljaliha koore seest välja ja töötle kahvliseljaga tükkideks. Võivad jääda suuremad tükid, ei pea üldse olema liiga peeneks muljutud. Sama protseduuri korda munaga ehk töötle kahvliseljaga peeneks. Sega omavahel avokaado ja muna. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa veel hakitud maitserohelist. Hetkel on juba kevadine karulauk turgudel saadaval, seega minul läks kevadiselt särtsakas karulauk veel lisandiks. Selline avokaado-munavõi sobib hästi niisama leival söömiseks kui ka erinevate lisanditega nagu näiteks soolalõhe, krevetid, juust, viil õhukest toorsuitsusinki või muu meelepärane.
Minu jaoks oli positiivne üllatus veel see, kuivõrd hea meelega ka lapsed seda söövad, kes muidu avokaadost liiga palju lugu ei pea.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.