Spargli ja karulaugu frittata kitsejuustuga

Esileht / Määramata / Spargli ja karulaugu frittata kitsejuustuga

Vaatamata heitlikele ja tuulistele ilmadele murrab kevad vääramatu jõuga ikkagi nii uksest kui aknast sisse. Varane hommikuvalgus koos hullunult röökiva linnukooriga annab tunnistust, et talvine steriilne vaikus on selleks aastaks jäädavalt möödas ja nüüd liigume vaikselt kuid kindlalt suve, soojuse, päikese ja valgete ööde suunas. Ja see tunne on nii mõnus! Kõik on veel ees!

Kevadisest rohelusest toidulaual tuleb kodumaise kraami puhul piiruda seni veel karulaugu- ja umbrohutoitudega, aga peagi need rabarberid, sparglid ja muud kevadised hõrgud toorained ka lisandumas on.Vaid veidi veel on oodata. Seniks aga sobib sparglisõpradel otsida veidi soojematelt maadelt meieni toodud kevadisi spargleid. Need maitsevad tõeliselt kevadhõrgult. Eriti kui seltsiks kodumaist karulauku ja umbrohulist sättida.

Kindlasti võib sparglit ka niisama oliiviõli ja parmesani juustu lisandiga krõpsutada. Mõnusa kogupereroa saab aga sparglist siis, kui temast frittata teha. Värskeid ürte saab täpselt oma soovi ja aias leiduvate umbrohtude-ürtidega enda jaoks sobivaks sättida. Mina lisasin seekord karulauku ja veidi nõgeselehti.
6 muna
1 dl täisrasvast piima
100 g kitsejuustu, tükkideks pudistatuna
peotäis sparglit, vajadusel alumine puitunud osa kartuliskoorimisnoaga ära kooritud
väike peotäis karulauku, hakituna
peotäis värsket söödavat umbrohtu ja/või ürte
oliiviõli (väga head valikut oliiviõlisid pakub Oliva)
sidrunimahla
soola ja pipart
peotäis riivitud parmesani (nt Selection by Rimi sarjast)

Sega suuremas kausis muna piima ja kitsejuustuga. Lisa hakitud karulauk, umbrohi ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla munasegu pannile, mille saab ahju tõsta. Võid panni ka küpsetuspaberiga vooderdada. Küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit.
Samal ajal valmista ette sparglid. Piserda sparglid oliiviõliga, sidrunimahla ning soola ja pipraga. Tõsta ahjust poolküps frittata välja ning aseta sinna peale sparglid. Vajadusel lõika sparglid lühemaks. Lisa riivitud parmesani. Tõsta pann jälle ahju umbes 15 minutiks, kuni frittata on peaaegu küps. Keskelt võib frittata veel kergelt võbeleda. Lase seista paar minutit ja lõika siis tükkideks. Serveeri kohe. Kui soovid frittata spargleid ristipidi lõigata, kasuta sakilist teravad nuga. Teise võimalusena lõika frittatat piki sparglivarsi. Maitsev on see igal juhul.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.