Suupistelauale. Pardirilett röstsaial ja balsamico kastmes maasikad camembert juustuga

Esileht / Määramata / Suupistelauale. Pardirilett röstsaial ja balsamico kastmes maasikad camembert juustuga

Suupisted on üks tänuväärne kategooria. Selline seltskonna sulataja ja õhtu sissejuhataja. Seltskond koguneb, esimesed klaasid on täidetud ja siis on nii hea midagi lihtsalt näpu vahel ampsata. Vähemalt mina olen küll väga suupisteusku ning ükski õhtusöök ei möödu väikese eelsoojenduseta suupistete näol. Samas oleks hea suupisted hoida piisavalt lihtsana, et põhitähelepanu ja -aeg jääks siiski pearoogadele. Seega on igasugused lihtsad ja nutikad nipid alati teretulnud.

Olen juba maininud, et nagu pimedusega löödud olin umbes aasta aega Gemossi poest mööda käinud. Kui mulle nüüd pakuti võimalust nende tooteid avastada ja katsetada, ei lasknud end kaks korda paluda. Kapis ootavad veel nii mitmed põnevad ja meie turul üsna haruldased tooted katsetamist. Seekord sai aga valitud suupistete valmistamiseks sobilik varustus ja lähenevate pühade ootel on ehk just paras aeg mõelda sellele, mida suupistelauale sättida.
Gemossi poe külmikust leiab päris korraliku valiku gurmee-kategooriasse paigutuvaid tooteid. Seekord langes valik Prantsuse klassikule ehk pardi-rilette´ile. Tegemist on siis hästi pehmeks hautatud pardilihaga, mida kasutatakse võileivakattena. Natuke nagu pulled duck kui tõmmata paralleeli hetkel võidukäiku tegeva pulled pork´iga 🙂 Samast seeriast leiab ka terriine ja paté´sid ehk siis erinevaid klassikalisi Prantsuse stiilis võileivakatteid
Kuna rilette ise on juba parajalt maitsestatud ja kohe tarbimisvalmis, siis polegi muud vaja, kui röstitud saia, kuhu peale rilette sättida ja kaunistamiseks siis meelepäraseid ürte või lisandeid.

Rilette-saiadele lisaks sättisin taldrikule samuti Prantsusmaalt pärit kreemja camembert juustu balsamico marinaadis maasikatega. Nii pehmeid kreemiseid  ja muid väärt juuste kui ka balsamico-kreeme leiab sealtsamast poest ilusa valiku. Maasikate marineerimine on lihtne. Marjad tuleks poolitada ja siis lihtsalt balsamico-kreemiga segada. Mina kasutasin viigimarjaga balsamico-kreemi. Natuke musta pipart ka maitseks. Marineerida võiks maasikaid paarkümmend minutit.
Serveerimisel võib suurema ja lahtilõikamata camembert juustu sättida vaagnale koos juustunoaga ja siis sinna juurde marineeritud maasikad. Kui teha suupistena, nagu pildil näha, siis tuleks need valmis sättida vahetult enne serveerimist, sest toatemperatuuril muutub juust pehmeks ja teda on suupistetikuga keeruline kätte saada. Muide, ka suupistetikkude ja serveerimisnõude valik on Gemossis muljetavaldav ja raudselt linna parim. Pildil olevad suupistetikud on just sealtsamast pärit.
Seega, mõnusat suupistete nikerdamist!

Postitus sündis koostöös firmaga Gemoss. Värskemaid uudiseid ja pakkumisi vaata Gemossi FB lehelt. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.