Valge šokolaadi kook rabarberi-vanillikastmega

Esileht / Määramata / Valge šokolaadi kook rabarberi-vanillikastmega
Hapukasmagus rabarberiaeg on käes. Siia hooaega sobib hästi pidulik ja maitsev tort, kus hapukas magus-rikkalik valge
šokolaadi ja jogurti vahekiht saab särtsakust ja maitseerksust
rabarberikastmest. Hapukas rabarber ja valge šokolaad moodustavad võluva
koosluse ja täiendades üksteist elegantselt ja meeldejäävalt. Kooki on lihtne teha – ahju ei ole vaja, küll aga veidi aega, et jogurtist vahekiht saaks valge šokolaadi toel veidi taheneda.

6-8-le
Valmistamisaeg: 30 minutit + 2-3 tundi jahutamisele
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g võid
50 g jahvatatud metspähkleid (nt Germund valikust)
Valge šokolaadi vahekiht:
600 g Kreeka jogurtit
300 g valget šokolaadi, tükeldatuna
Rabarberikaste:
400 g rabarberit, tükeldatuna
1 dl suhkrut
1 dl  värskelt
pressitud apelsinimahla
Vanillikaun (kasuta ära vahekihi sisse läinud vanillikaun,
millest on seemned eemaldatud)
Sidrunimahla
Veidi soola
Brändit (soovi korral)
Põhja jaoks purusta köögikombainis küpsised ja pähklid. Sega
sulatatud võiga ning suru lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Küpseta
180-200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni põhi on kuivaks tõmbunud. Jahuta
Jogurti-valge šokolaadi vahekihi jaoks kuumuta potis jogurt
veidi soojemaks kui käesoe. Kalla sinna sisse hakitud valge šokolaad ning lisa
ka vanillikaunast kraabitud seemned. Lase šokolaadil sulada aeg-ajalt segades.
Kalla saadud segu koogipõhjale ja jahuta.

Kastme jaoks kalla potti suhkur, apelsinimahl, vanillikaun,
veidi sidrunimahla ja näpuotsaga soola. Lase keema tõsta. Lisa rabarber ja
keeda mõned minutid, kuni rabarber on veidi pehmenenud, kuid veel kergelt
krõmps. Soovi korral lisa paar sortsu brändit. Tõsta kaste pliidilt ja jahuta.
Serveeri koos koogilõikudega. 
Retsept ilmus 2015. aasta maikuises ajakirjas Oma Maitse, kust leiad veel mitmeid retsepte rabarberitst.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.