Grillitud kanakintsud sinepi-mee marinaadis

Esileht / Määramata / Grillitud kanakintsud sinepi-mee marinaadis

Ilmad on vaikselt soojenemas ja nädalavahetus läheneb ka mürinal. Tõotab tulla juba üsna suvehõnguline nädalavahetus, kus kõik aedlinnakud ja valglinnastunud rajoonid mattuvad grilliaroomide alla. Eestlane on grillirahvas, kes suudab õues liha küpsetada ka külmetavate näpuotstele ja krae vahele tilkuvale vihmale vaatama. Mida siis veel soojast ja päikeselist ilmast rääkida.
Kanakintsud mee ja sinepi marinaadis on aga üks hästi mõnus grilliroog. Katsetasime ja koheselt ka armusime.

Marinaadi valmistamine on lihtsamast lihtsam, kui käepärast on Treppoja Sahvli mee-sinepi maius. Treppoja Sahver on üks vahva sahver, kus valmivad kodused ja väga maitsvad purgitäied erinevate kastmete, mooside ja vürtsmoosidega. Lisaks vahvatele toodetele on Treppoja Sahvriga seotud ka tema perenaise kaudu, nimelt toimetab seal minu hea ja kauaaegne sõber Age, kes koos oma elukaaslasega kõik need purgitäied ise valmis keedab. Tasub kindlasti avastada, valik muutub Treppoja Sahvril kogu aeg aina laiemaks ning ideede osas tasub kindlasti ka nende blogil silma peal hoida.

Aga grillimise radadele tagasi. Treppoja Sahvri mee-sinepi maius on üsna tugeva maitsega juba iseenesest. Natuke aitasin maitseid tagant soolasust ja värske küüslaugu särtsakust lisades. Muud ei olnudki vaja.
ca 1 kg broilerikintse, nahata ja kondita. Sobib ka kanafilee, aga maitselt jäävad kintsud tunduvalt mahlasemad ja mõnusamad
4-5 sl Treppoja Sahvri sinepi-mee kastet
3 sl sojakastet
3-4 küüslauguküünt, hakituna
värskelt jahvatatud musta pipart

Haki küüslauk. Sega omavahel sinepi-mee kaste, sojakaste ja küüslauk. Lisa värskelt jahvatatud musta pipart.Timmi ise maitsed sobivaks. Marinaad peab jääma üsna soolakas, kuna sealt saab kogu liha oma soolasuse. Aseta kanatükid marinaadi ja jälgi, et kõik küljed saaksid ühtlaselt marinaadiga kokku. Lase lihal paar tundi marinaadis seista ning grilli siis kuumal grillil mõlemalt poolt, kuni kanaliha on ilusti läbiküpsenud.
Samas marinaadis võid enne grillimist ka värskeid köögivilju (paprika, suvikõrvits, kirsstomat, sibul) kiirelt marineerida.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.