Pikajalgne brokkoli ehk brokolini küüslaugumajoneesiga

Esileht / Määramata / Pikajalgne brokkoli ehk brokolini küüslaugumajoneesiga

Brokolini on brokkoli pikajalgne ja õrnaihuline sugulane. Brokolinit on paigutatud ka  brokkoli ja spargli vahepeale. Pigem on tegemist siiski brokkoli sugulasega, kellel lihtsalt pikk ja õrna ihuga vars. See on maitsev köögivili, mis valmib loetud minutite jooksul ja maitseb värskelt ning kevadiselt. Seni on brokolinit võimalik osta olnud Rimi poodidest ja kui sellele peale satute, siis soovitan küll üks tutvusring modellimõõtu brokkoliga teha

Valmistamisaeg: 15-20 minutit
4-5 vart brokolinit või brokkoliõisikuid
50 g võid
Poole sidruni riivitud koor ja mahl
1-2 küüslauguküünt, purustatuna
Soola ja pipart
Küüslaugumajonees:
1 dl paksemat majoneesi
Näpuotsaga jahvatatud vürtsköömneid
1 küüslauguküüs, purustatuna
Soola ja pipart
Esmalt blanšeeri brokolinisid soolaga maitsestatud keevas vees ca 2 minutit. Tõsta veest välja ning aseta jääkülma vette, et küpsemine peatada. Kurna. Sulata pannil või ning lisa sidrunikoor ning küüslauk. Lisa brokolini ning kuumuta pannil mõned minutid. Lisa veel soola, pipart ning piserda sidrunimahlaga. Serveeri kohe koos küüslaugumajoneesiga, mille jaoks sega omavahel kõik majoneesiained.

Retsept ilmus 2015.aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.