Salat roheliste ubade, herneste ja kreemise pühvlimozzarellaga

Esileht / Määramata / Salat roheliste ubade, herneste ja kreemise pühvlimozzarellaga

Võluvalt lihtne ja lihtsalt võluv rohe-valge taldrikutäis on näide sellest, et maitsev toit ei pea nõudma ei aega ega vaeva. Kui koostisained on nii suurepärased, siis olekski patt liiga palju vaeva näha. Luba värsketel hernestel ubadel särada ja kreemine mozzarella viimistleb selle koosluse võluvaks eineks.

2 palli pühvlimozzarellat
200 g rohelisi herneid
200 g rohelisi põldubasid. Sobivad ka edamame ehk rohelised sojaoad (neid leiab nt Rimist sügavkülmast)
100 g suhkruherneid
Peotäis värsket münti
2 sidrunit
0,5 dl oliiviõli
Soola ja pipart
Tõsta mozzarella umbes tund aega varem külmkapist välja, võta pakist ja kurna vedelik. Jäta kile alla ja toatemperatuurile. Mozzarella kreemisus tuleb kõige paremini välja siis, kui ta on serveeritud toatemperatuuril. Lase kastrulis vesi keema tõusta, lisa veidi soola ja blanšeeri keevas vees ubasid umbes minutijagu. Lisa siis herned ja suhkruhernekaunad, lase keeda paarkümmend sekundit ning kalla siis kohe jääkülma vette, et erkroheline värv säiliks. Kui kasutad põldubasid, siis koori need nüüd välisest kestast, mis on mõrkja maitsega. Edamame ubade puhul ei ole seda vaja teha. Sega kausis 1 sidruni mahl oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga. Kurna herned ja oad ning sega oliiviõli-sidrunikastmega, kuid jäta veidi kastet alles. Lisa hakitud värsket münti. Ubadele-hernestele säti mozzarellapall, mille võid keskelt lahti tõmmata. Nirista mozzarellale oliiviõli-sidrunkastet, maitsesta soola ja pipraga. Võid niristada veel täiendavalt oliiviõli igale taldrikule. Serveeri kohe ja lisa igale taldrikule veel sidrunisektor või –poolik.

Retsept on pärit 2015.aasta juunikuisest ajakirjast Oma Maitse, kus lisaks sellele retseptile leiad veel pildil oleva mündise roheliste hernestega risoto ja ricottaga krõbedate suupistesaiadega retsepti.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.