Kadakased juustupallid ehk juustupallid kadakajuustuga

Esileht / Määramata / Kadakased juustupallid ehk juustupallid kadakajuustuga

Et kõik ausalt ära rääkida, pean esmalt alustama sellest, et nokitsen veidi retsepte Saaremaa Piimatööstuse juustudele. Just seesama piimatööstus, kust tuleb ka täiesti vastupandamatu soolahelvestega või, mille otsalõppemine on meie peres suuremat sorti hädaolukord. Seda lihtsalt peab kodus olema vähemalt paar pakki varuks. Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Retsepte juustudele tehes oli eesmärk kasutada igas retseptis ikka korralikult juustu. Ja siis plahvatas, et minu ühe kõige armsama toidublogijaga (kelle blogi kahjuks küll mõnda aega juba vaikivaks olekus) ehk peastpehme Liinaga on juttu olnud, kuidas tema blogi üheks läbi aegade hittretseptiks on olnud juustupallid. Käisin piilumas minagi ja retsept nagu loodud juustusõpradele. Esmalt võta korralik pirakas tükk
 juustu ja siis pane näpuotsaga paari muud asja ka juurde. Mina ei suutnud loobuda küüslaugu lisamisest ja ei pidanud sugugi kahetsema.

Kuna Saaremaa Piimatööstusel on olemas üsna unikaalne ja väga mõnus Kadaka juust, siis otsustasin just seda kasutada. Kes soovivad eriti lihtsa vaevaga hakkama saada, võivad otsida ka riivitud Kadaka juustu. Siis jääb riiv määrimata ja sõrmenukid terveks. Paneerimisel ajab asja ära ka riivjuust, aga krõbedam ja kohevam jääb panko paneering, mida peaks leidma ka paremini varustatud poodidest. Kes aga eriti tubli, teeb tahkest saiast ise mängeldes riivsaia valmis.

Retsept ise selline lihtsakene:

400 g Kadaka juustu, riivituna
2 suuremat muna
2 küüslauguküünt, purustatuna
2 sl jahu
2-3 dl panko paneeringut
Värskelt jahvatatud musta pipart
Õli friteerimiseks

Sega omavahel riivitud juust, muna, jahu, küüslauk ning
veidi jahvatatud musta pipart. Vormi saadud tainast väikesed pallikesed. Veereta
neid panko paneeringus või riivsaias. Kuumuta pannil või kastrulis korralik
kogus õli kuni see on kuum. Friteeri juustupalle kuumas õlis kuni need on igast
küljest kuldpruunid. Serveeri kohe ja paku juurde erinevaid dipikastmeid. Tomatised ja veidi teravad kastmed sobivad näiteks imehästi.
Retsept sündis koostöös Saaremaa Piimatööstusega

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.