Kiirmarineeritud värvilised köögiviljad

Esileht / Määramata / Kiirmarineeritud värvilised köögiviljad

Suvised kiirmarineeritud köögiviljad on imeline suutäis. Mitte mingil muul ajal ei maitse köögiviljad paremini kui südasuvisel ajal ja suvevärsketena. Otse peenralt purki. Tõenäoliselt ei ole neid köögivilju kunagi liiga palju ja vabalt võib kohe suurema portsu valmis teha. Kui niisama maiustamisest isu täis saab, võib neid sättida näiteks röstitud saiale, kus kreemjat kodujuustu või mozzarellat veel juurde lisatud. Imeline suvine suutäis!

2 noort porgandit, vajadusel kooritud, õhukeste viiludena
200 g rediseid, õhukeste viiludena
2 väiksemat kollast peeti, õhukeste viiludena
3 lühikest kurki, õhukeste viiludena
2 dl valge veini äädikat
2 tl soola
3-4 sl suhkrut
1 dl vett
1 sl sinepiseemneid
1 sl köömneid
1 sl fenkoliseemneid
Ohtralt hakitud värsket tilli

Tõsta porgand, redis, peet ja kurk suuremasse kaussi ja lisa sool. Lase umbes 20 minutit seista ja loputa siis köögiviljad sõelal külma voolava veel all. Sega omavahel äädikas, suhkur ja vesi kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lisa sinepiseemned, köömned ja fenkoliseemned ning hakitud till. Sega läbi, kalla köögiviljadele ja sega kõik ühtlaselt läbi. Tõsta purki ja lase tõmmata paarkümmend minutit enne serveerimist. Säilita külmkapis.

Retsept ilmus 2015.aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.