Imelihtne jogurti-marja pulgajäätis

Esileht / Määramata / Imelihtne jogurti-marja pulgajäätis

Lõpuks ometi on käes kuum suvi. Sel aastal andis seda oodata ja kohati kippusid juunikuises “palavuses” varbad ära külmuma. Isegi olen kuumadest juunikuu öödest saanud endale korralikud külmetusnähud. Eesti suvi ei ole nõrkadele! Aga nüüd tundub küll, et päike on pilve tagant väljas ja suvi ei ole meid siiski päris maha jätnud.

Soojade suveilmadega kohandub ka toidulaud. Äsjailmunud Oma Maitse juulinumbris jagan hulganiselt suvekööki sobivaid retsepte alates piimas küpsetatud kanast kuni jahutavate suvejookide ja isetehtud jäätisteni välja. Üheks lemmikuks sai sellest numbrist isetehtud jogurti pulgajäätis, mis meil nüüd kogu aeg kapis olemas. Valmistamine on jõukohane ka pere kõige väiksematele, seega on jäätisetegu pigem kättevõtmise vaev.Tegelikult ongi tore neid jäätiseid just koos lastega valmistada. Lasta
neil ise valida puuvilju ja marju, mida jäätise sisse panna ja siis neid ilusti
jäätisevormi sisse sättida. Kindla peale maitseb isevalmistatud jäätis kordades
paremini.

5 dl Kreeka jogurtit 
2-4 sl pruuni suhkrut (nt Billington´s)
1 tl vanillisuhkrut
Värskeid marju ja puuvilju (nt vaarikaid, maasikaid,
mustikaid, sõstraid, kiivit vms)
Jäätisevorme (võid kasutada ka plastist ühekordseid topse)
Jäätisepulki (suuremas koguses ehk 300 tk kaupa saab neid osta Gemossi poest, meie korjasime lihtsalt mõnda aega söödud jäätiste pulgad kokku)

Sega jogurt suhkru ja vanillisuhkruga. Maitsesta jogurt
endale parajalt magusaks. Lao jäätisevormi või –topsi kihiti jogurt, marjad ja
puuviljad. Suru jogurt ühtlaseks nii, et vahele ei jääks õhumulle. Lükka vormi
keskosasse jäätisepulk ning aseta jäätised sügavkülma vähemalt neljaks tunniks
kuni üleöö.
Pildil olevad jäätised tegin vormidesse, mis leidsin Magaziini kaupluset. Koduekstras olen ka jäätisevorme kohanud ja kui vorme käepärast ei ole, siis kasuta lihtsalt väikeseid papptopse.

Retsept ilmus 2015.aasta juulikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.