Röstitud fenkoli supp fenkoliseemneõli ja krevettidega

Esileht / Määramata / Röstitud fenkoli supp fenkoliseemneõli ja krevettidega

Fenkol ehk apteegitill on igati avastamist väärt köögivili ja lisaks sellele ka üks tänuväärne supivili. Selles supis annab kergelt aniisise maitsega fenkol koos teiste köögiviljadega ja veinis hautatuna tulemuseks väga elegantse maitsebuketiga supi. Suppi tasub viimistleda veel värskelt pannil praetud mahlaste krevettidega ning kergelt pannil röstitud fenkoliseemnetest valmistatud maitseõliga.

4-le
Valmistamisaeg: 50 minutit
400 g tooreid hiidkrevetisabasid, koorimata
1 sibul, hakituna
1 fenkol, tükeldatuna
2 porgandit, tükeldatuna
1 dl kuiva valget veini
400 g purk purustatud tomatit
1 l kalapuljongit
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
1-2 tl fenkoliseemneid
Soola ja pipart
suhkrut
Oliiviõli
Veidi võid

Koori krevetid ja eemalda krevettidelt tume soolikas. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae krevetikoori pannil umbes viis minutit. Eemalda krevetikoored ning lisa pannile samasse õlisse sibul, fenkol ja porgand. Hauta kümmekond minutit ning kalla siis peale vein. Lase paari minuti jooksul kuumeneda, et alkohol aurustuks ja lisa siis tomatid, puljong ja paprikapulber. Kata kaanega ning lase vaiksel tulel haududa umbes poole tundi, kuni köögiviljad on pehmed. Samal ajal kui supp keeb, võid pannil kuumutada oliiviõli ja või segu ning praadida krevette mõlemalt poolt, kuni need on värvi muutnud. Ära üle küpseta. Rösti kuival pannil fenkoliseemneid, kuni need muutuvad aromaatseks. Uhmerda fenkoliseemned peeneks ja sega oliiviõli ning soolaga.
Püreesta supp ühtlaseks ja siidisema tulemuse jaoks võid supi ka läbi sõela ajada. Maitsesta soola ja pipraga ning tibakese suhkruga. Tükelda umbes pooled krevettidest ja sega supi sisse. Ülejäänud krevetid jäta terveks. Serveerides tõsta igasse taldrikusse suppi, säti sinna mõned terved krevetid ja piserda peale fenkoliõli.

Retsept ilmus 2016.aasta veebruarikuises ajakirjas Oma Maitse, kus lisaks sellele on veel mitu lihtsat ja maitsvat supiretsepti.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.