Värviline soe salat ahjus röstitud kõrvitsa ja rooskapsaga

Esileht / Määramata / Värviline soe salat ahjus röstitud kõrvitsa ja rooskapsaga

Mõned toidud ja maitsekooslused on sellised, mis kohe peale esmatutvuse sobitamist lendavad lemmikute eesliinile. Neid teed jälle ja jälle. Üheks selliseks on saanud soe salat, kus ahjus röstitud rooskapsastele (minu lemmikud!) ja kõrvitsale (või bataadile) sätivad end lisaks magushapud kuivatatud jõhvikad koos pekaanipähklitega. Lihtne ja samas täiuslikult toimiv kooslus. Maitsetes on nii magusat, hapukat, pähklist, soolast, mõrkjat ja kõike muud, mida ühelt soojalt salatilt oodata oskad.

Lisaks suurepärasele maitsekooslusele võlub selle salati juures ka värvide mäng. Selline värvikirev salat sobib hästi hallil talvisel ajal värviteraapiaks.
4-le
Valmistamisaeg: 40 minutit
400 g rooskapsaid, vajadusel välimised lehed eemaldatud ja poolitatuna (kõige paremaid olen leidnud Rimist, kus neid müüakse võrgus)
400 g muskaatkõrvitsat, koorituna ja kuubikutena
3-4 sl oliiviõli
3+2 sl mett või vahtrasiirupit
200 g pekaaniapähkleid, röstituna (hea valiku pähkleid leiab Germundi valikust)
200 g kuivatatud jõhvikaid (täielikud lemmikud on NEED Germundi Premium sarja suured ja mahlased jõhvikad)
Soola ja pipart
Soovi korral näpuotsatäis kaneeli
Sidrunimahla

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Kalla ahjuplaadile eraldi rooskapsad ja piserda neid oliiviõli, soola ja pipraga. Lükka rooskapsad ahjuplaadi ühte otsa. Teisele poole ahjuplaadile laota tükeldatud kõrvits, sega kõrvitsatükid oliiviõli, 3 supilusikatäie mee või vahtrasiirupi ja soovi korral kaneeliga. Sega kõrvitsatükke nii, et nad oleksid õliga kaetud. Aseta ahjuplaat 200 kraadi juurde ahju ja rösti 20-25 minutit, kuni rooskapsad ja kõrvits on kuldsed. Vahepeal võid ahjuplaadil olevaid köögivilju segada, et nad ühtlaselt pruunistuksid. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi. Sega kausis röstitud kõrvits, rooskapsad, pekaaniapähklid ja kuivatatud jõhvikad. Kui sulle meeldib magusam salat, võid juurde lisada veel täiendavalt 2 supilusikatäit mett või vahtrasiirupit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.