Kevadiselt kerge roheline hernesupp kookospiimaga

Esileht / Määramata / Kevadiselt kerge roheline hernesupp kookospiimaga

See kevadroheline supp võitis koheselt mu südame. Herne ja kookose maitsekoosluses on mingi lummavalt toimiv kooskõla. Supp ise on aga lihtne ja kättesaadavatest koostisosadest kiirelt valmiv ehk siis sobib igati ka toimeka tööpäeva õhtusse. Seni, kuni õues talv kevadega maadleb ja rohetavate rohuliblede asemel tuleb lumiseid laike silmitseda, sobib sügavkülmast pärit roheline hernes väga hästi kevadrohelist imiteerima. Roheline hernes on, kusjuures, üks neid köögivilju, mille maitse toitudes väga palju ei erine värske herne maitsest ka peale sügavkülmast läbi käimist.

Kookospiimaga hernesupi idee on pärit Anna Jonesi kokaraamatust, kust väikesete mugandustega sai see retsept ka enda jaoks sobivaks kohendatud.
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
2 sl kookosõli
200 g porrut, hakituna
Peotäis rohelist sibulat, hakituna
500 g külmutatud rohelisi herneid
400 g purk kookospiima
4 dl puljongit
Sidrunimahla
Hernevõrseid ja värsket koriandrit
Soola ja pipart
Oliiviõli serveerimiseks

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel kookosõli ning hauta porrut ja rohelist sibulat mõned minutid. Lisa rohelised herned ja kalla peale kuum puljong ning kookospiim. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda ca 5 minutit. Tõsta pott tulelt, puista sisse värsket koriandrit, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning püreesta kõik ühtlaseks. Serveerides lisa hernevõrseid, piserda supile oliiviõli ning jahvata musta pipart. Serveeri kohe.

Retsept ilmus 2016.aasta märtsikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.