Õhuline hapukoore- või jogurtikook maasikakastmega

Esileht / Määramata / Õhuline hapukoore- või jogurtikook maasikakastmega

Kõikvõimalike tervislike ja trendikate kookide vahele kipub vahel ikka ära eksima lapsepõlvest pärit nostalgiline ja alati toimiv hapukoorekook. Alati toimiv, keerukate koostisosadeta ja kõigile meelepärane.

Vahustatud munade toel õhuliseks ja veidi suflee-taoliseks muutuv koorene täidis on kui ood kõikidele lihtsatele ja toimivatele kooslustele. Kui soovid veidi kergemat varianti, kasuta hapukoore asemel Kreeka jogurtit (Valio on näiteks värskelt välja tulnud väiksema rasvasisalduse, kuid samas kreemise ja paksu Kreeka jogurtiga). Seda kooki võib küpsetada ka plaadikoogina. Ümarat lahtikäivat vormi kasutades peaks vorm olema vähemalt 28 cm läbimõõduga ja kõrgete äärtega, sest kook küpseb üsna kõrgeks.

Põhi:
300 g jahu nisujahu
200 g võid
1 dl DanSukkeri suhkrut
näpuotsaga soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit.
Pane jahu kaussi, sega juurde küpsetuspulber, jahu peale tõsta tükeldatud külm või, sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta 1 tunniks külma.
Vooderda tainaga küpetuspaberiga kaetud suurema (vähemalt 28 cm läbimõõduga ja kõrgete äärtega) lahtikäiva vormi põhi ja küljed.
Kui kasutad valmis muretainast, siis eelista võiga muretainast.
Eelküpseta 180-200 kraadi juures kümmenkond minutit, kuni tainas hakkab hästi kergelt kuldseks värvuma ja taia pind on kuivaks muutunud.
Täidis:
6 muna (valged kollastest eraldatud)
1kg hapukoort või paksemat Kreeka jogurtit
2-3 dl DanSukkeri ekstrapeent suhkrut (sõltuvalt sellest, kui suur magusaarmastaja oled)
1 tl vanillisuhkrut
3-4 sl kartulitärklist
Vahusta munakollane suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor või jogurt ja ettevaatlikult ka tärklis (jälgi, et tükke ei jääks). Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega hoolikalt läbi ja kalla eelküpsetatud põhjale.

Küpseta vähemalt 45 minutit 180-200 kraadises ahjus. Kui tundub, et koogi täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, siis alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel. Jahuta kook.
Maasikakaste:
400 g külmutatud maasikaid
1 dl DanSukkeri suhkrut
Püreesta maasikad koos suhkruga ning tõsta kastet serveerides igale koogitükile veidi maasikakastet.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.