Täidetud muna kolmel erineval moel ehk kuidas kõik need pühademunad nüüd ära süüa

Esileht / Määramata / Täidetud muna kolmel erineval moel ehk kuidas kõik need pühademunad nüüd ära süüa

Igal aastal peale lihavõtteid on käes jälle aeg, kui need kümned kõvaks keedetud munad tuleb mingil moel ka ära süüa. Munavõileib, munasalat, munavõi – kõik see kuulub hetkel tõenäoliselt paljude kohustuslikku menüüsse. Vahelduseks võib aga meisterdada ka täidetud mune, mis on nostalgiaroogade taevas endale kindla koha kindlustanud. Täidetud munade poolehoidjate hulk ei näita kahanemise märke ja nüüd on käes just see hooaeg.Lisaks tavapärastele täidistele tasub katsetada ka veidi uuemaid ja põnevamaid kooslusi. Nii leiab igaüks endale oma lemmiku.

Sinepi-peekonitäidis:
4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatuna
2 sl Felixi mahedat sinepit (kui eelistad teravamat maitset, kasuta vastavalt oma taluvusele kanget Vene sinepit
2-3 sl Felixi rammusat majoneesi
Soola ja pipart maitsestamiseks
100 g peekonit, ribadena, pannil krõbedaks praetuna
Tüümiani ja kirsstomateid, kaunistamiseks
Töötle munakollased koos sinepi ja majoneesiga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta saadud segu 4 poolitatud keedetud munavalge sisse. Sinna peale tõsta krõbedaks praetud peekoniribad. Kaunista värske tüümiani ja kirsstomatitükkidega.

Avokaado-munatäidis:
4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
1 suurem või 2 väiksemat avokaadot
Laimimahla
1-2 küüslauguküünt, purustatuna
2 sl rammusat majoneesi
Cayenne´i pipart
Soola ja pipart
Purusta avokaado ja sega laimimahlaga. Töötle munakollased ühtlaseks ja sega avokaadopüreega, majoneesi, küüslaugu ja cayenne´i pipraga. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta saadud segu 4 poolitatud keedetud munavalge sisse. Kaunista tšillihelvestega. Avokaadotäidist on soovitav valmistada vahetult enne serveerimist, sest õhu käes kipub avokaado veidi tumenema.

Lõhetäidis
4 muna, kõvaks keedetuna ja rebud eraldatud
50 g peeneks hakitud suitsulõhet
3 sl Felixi lõhemajoneesi
Soola ja sidrunipipart
Kaunistamiseks tilli ja lõheviile
Purusta munarebud ühtlaseks ja sega majoneesi, tükeldatud suitsulõhe ja soola ning sidrunipipraga. Tõsta saadud segu 4 poolitatud keedetud munavalge sisse. Kaunista tilli ja lõhega.

Retsept sündis koostöös Põltsamaa Felixiga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.