Imelihtsad õuna-kaerahelbesuupisted kuivatatud puuviljadega

Esileht / Määramata / Imelihtsad õuna-kaerahelbesuupisted kuivatatud puuviljadega

Meil majas uus lemmik. Noorima lapse lemmikmaiuseks on saanud kaerahelbesuupisted, mida võib valmistada mängeldes ja muude tegemiste kõrvalt, sest see on nii lihtne tegemine. Viimased korrad olen lapse enda pannud neid valmistama. Õuna riivimine, kuivatatud puuviljade tükeldamine ja hiljem koostisainete kokkusegamine on täiesti jõukohane tegevus ka pere noorimatele. Peale ahjus käimist on tulemuseks veidi nätske olemisega mõnusalt tervislikud suupisted, mille abil saab hästi magusaisu leevendada. Oluliselt parem valik, kui komm põske pista. NB! Kasuta siin retseptis mahlaseid viigimarju ja jõhvikaid või siis leota kuivemaid vilju enne veidi aega vee sees, muidu ei hakka mass korralikult kokku.

Kuivatatud puuvilju võid oma äranägemise ja eelistuste järgi siin suupistes vahetada – hästi sobivad nii kuivatatud aprikoosid, ploomid, rosinad ja teised puuviljad-marjad.
4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
1 õun, koorituna ja riivituna
100 g kuivatatud viigimarju, hästi peeneks tükeldatuna (eelista mahlaseid viigimarju, mida müüakse taassuletavas kotis või leota kuivemaid vilju enne vee sees)
50 g kuivatatud jõhvikaid, tükeldatuna (nt NEID eriti mahlaseid ja suuri jõhvikaid Germund valikust)
ca 1,5 dl kaerahelbeid
1 kuhjaga supilusikatäis pruuni suhkrut
2 sl õli
3 sl õunakastet või -mahla (selle abil reguleeri mass parajaks ehk segatavaks ja kokkuhakkavaks)

Sega kausis omavahel riivitud õun, kuivatatud viigimari ja jõhvikad, kaerahelbed ja suhkur. Sega juurde õunamahl ja õli ning sega kõik ühtlaseks massiks. Laota saadud mass küpsetuspaberiga kaetud ja veidi õlitatud väikese vormi põhjale. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuni vorm on kergelt pruunistunud. Tõsta välja, jahuta ja lõika siis parajateks tükkideks.
Nii lihtne ongi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.